Joeri Dubbe/ Korzo producties/ NDT

Joeri Dubbe/ Korzo producties/ NDT

Infant

Joeri Dubbe/ Korzo producties/ NDT

Infant

  • Donderdag 26 mei 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 26 mei 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Energieke en intrigerende voorstelling” “Joeri Dubbe is een choreograaf om in de gaten te houden”, aldus Cultuurbewust. Een bezoek aan ‘Infant’ is dan een uitstekende gelegenheid om dat met eigen ogen te doen. In ‘Infant’ gaat hij, samen met danseressen Sarah Murphy en Carolina Mancuso, op zoek naar de puurheid van het kind in onszelf. Deze zoektocht leidt naar het spelen van spelletjes, waarin personages worden uitvergroot en tot het uiterste worden gedreven. “Een energieke en intrigerende voorstelling.” (Theaterkrant****)

Korzo en Nederlands Dans Theater bundelen hun krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en bieden hen een geschikt podium om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. Een van de grote choreografische talenten van Korzo is Joeri Dubbe. Hij won in 2011 de Prijs voor de Nederlandse Dansdagen, in 2012 de prestigieuze BNG Bank Prijs voor Nieuwe Theatermakers en in 2014 de Scapino Productieprijs. De solo ‘Infant’ won tijdens de Internationales Solo-Tanz-Theater Festival Stuttgart 2016 de 1ste prijs voor beste choreografie, beste performer (Sarah Murphy) én de video dance prize. Deze solo maakte Joeri Dubbe als voorstudie voor zijn nieuwste productie ‘Infant’.

“Een energieke en intrigerende voorstelling.”

★★★★ Theaterkrant

concept en choreografie: Joeri Dubbe ∙ dans: Carolina Mancuso, Sarah Murphy en Joeri Dubbe ∙ muziek: Joeri Dubbe i.s.m. Antonin Comestaz