Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

De wereldberoemde Shlomo Mintz

Noord Nederlands Orkest

De wereldberoemde Shlomo Mintz

  • Vrijdag 17 maart 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 17 maart 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Beethoven    Ouverture “Coriolan” op.62 in c kl.t. / Mendelssohn    Concert voor viool en orkest op.64 in e kl.t. / Tchaikovsky    Symfonie no.4 op.36 in f kl.t.

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten kunt u meebestellen bij uw bestelling of reserveren bij de kassa 050-3680368.

Dirigent: Stefan Asbury / Viool: Shlomo Mintz

Ja, het is echt waar: Shlomo Mintz treedt op bij het NNO! Deze Russisch-Israëlische violist staat hoog genoteerd in het rijtje van allerbeste violisten van de wereld. Ooit was hij een beroemd wonderkind. Als jochie van elf trad hij al als solist bij het Israel Philharmonic Orchestra op en op zijn zestiende debuteerde hij in Carnegie Hall in New York. Dit is een unieke kans om hem live te horen en te zien. En dan ook nog met het wonderschone Vioolconcert van Mendelssohn, boordevol prachtige melodieën, passie en melancholie. Een virtuoos werk, waarin u Shlomo Mintz op de toppen van zijn kunnen zult horen spelen. Het volgende topstuk op dit programma is de Vierde symfonie van Tsjaikovski. In een lange brief aan zijn weldoenster, de schatrijke zakenvrouw Nadezja von Meck, beschreef hij uitvoerig wat hij ermee wilde uitdrukken. De mens streeft naar geluk, maar het noodlot is telkens weer spelbreker. Herinneringen aan de kinderjaren, toen alles nog goed en fijn was, kunnen soms troost bieden. Of de mensen op straat. ‘Zie hoe zij de kunst verstaan om vrolijk te zijn en verheug je daarover.’ Een tragisch leven levert vaak de mooiste muziek op, zeker bij Tsjaikovski!