Het Nationale Toneel

Het Nationale Toneel

The little foxes

Het Nationale Toneel

The little foxes

  • Woensdag 25 mei 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 25 mei 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een groots familiedrama over geld en geluk
In een klein plaatsje in het Zuiden van de Verenigde Staten kan Regina Giddens het wel uitschreeuwen. Zij verlangt hartstochtelijk naar een zelfstandig bestaan. Weg uit de saaie provincie en weg van haar zieke man, de bankier Horace, van wie ze financieel afhankelijk is. Wanneer haar broers Ben en Oscar met een grote investering een fortuin kunnen maken, dwingen ze Regina via de bank van haar man het geld bijeen te brengen. Dit is haar kans. Onverbiddelijk en ijskoud slaagt ze erin haar broers het grootste deel van het vermogen te ontfutselen. Wanneer Horace sterft en Regina de macht en het geld in handen heeft, maakt ze zich los uit de knellende familiebanden. Eindelijk is ze rijk en vrij. Maar ook volkomen alleen.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een gratis inleiding om 19.15 uur door Maarten Bronts waarin hij een van de acteurs, Bram Suijker, interviewt. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Online theaterlessen volgen?

Online theaterlessen volgen?

Meld u aan voor de Nationale Toneel academie en lees over de inhoud van de voorstelling The little foxes, over de personages en over de schrijfster Lillian Hellman. De Nationale Toneel Academie van The little foxes bestaat uit twee lessen.

Klik hier om aan te melden

Bekijk hier een nieuwsbericht over online theaterlessen!

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

Anniek Pheifer, Mark Rietman en Jappe Claes spelen de hoofdrollen in het broeierige en meeslepende familiedrama van de Amerikaanse Lillian Hellman. Antoine Uitdehaag (Augustus: Oklahoma, Een ideale vrouw en Terug naar toen) regisseert de productie.

“Er zijn nu eenmaal mensen die de aarde opeten.
En er zijn mensen die erbij staan te kijken hoe ze alles opeten.”

‘The little Foxes’ in het programma Volle Zalen!
Bekijk hier het item waarin Anniek Pheifer wordt geïnterviewd door Cornald Maas en bekijk een stuk van de repetitie en de try-outs!

 

“Opnieuw overheerst een psychologisch-realistische speelstijl, waarin grote gevoelens telkens groot zijn en ingeleefd spel perfect ingeleefd is. (…) In de stijlvolle en vooral gedegen regie van Antoine Uitdehaag is de Regina van Pheiffer met felrode pruik en zuigend-tartende speelstijl briljant.”

★★★ NRC

“Rietman excelleert in een virtuoze vertolking van een proleterige, enge man. (…) Een heerlijke larmoyante Betty Schuurman als de alcoholverslaafde schoonzus en het verzenuwde Pietje Bell-acteren van neefje Bram Suijker is buitengewoon geinig.”

★★★ Volkskrant

“Enscenering en spel ademen de sfeer van een satire. Soms net over de top. Of, geestiger, ertegenaan schurend.”

★★★★ Trouw

“Een fraai decor, gepolijst acteerwerk, regelmatig een spontane lach bij het publiek..”

Haarlems Dagblad

“Het komische acteerwerk van met name Mark Rietman en Bram Suijker zorgt voor scènes om naar uit te kijken. (Zonder daarmee het vakwerk van de andere acteurs tekort te willen doen.) Ben en zijn neefje Leo blijven boeien als karakters, omdat er voortdurend iets onder de oppervlakte schuilt.”
lees hier de hele recensie.

★★★ Theaterkrant

“De regie van Antoine Uitdehaag laat het vonken en knetteren en toont van meet af aan de barsten in de schone schijn.”

★★★ Dagblad van het Noorden

tekst: Lillian Hellman · regie: Antoine Uitdehaag · spel: Jappe Claes, Sallie Harmsen, Anniek Pheifer, Antoinette Jelgersma, Mark Rietman, Betty Schuurman, Pieter van der Sman, Joris Smit en Bram Suijker