European Guitar Concerto Competition & Festival

European Guitar Concerto Competition & Festival

met Sabrina Vlaskalic

European Guitar Concerto Competition & Festival

met Sabrina Vlaskalic

  • Zaterdag 3 februari 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 3 februari 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

European Guitar Concerto Competition & Festival

Van 29 januari t/m 4 februari 2018 organiseert de stichting Dutch Guitar Foundation de eerste editie van The European Guitar Concerto Competition & Festival. Het finaleweekend vindt plaats in De Oosterpoort. Het is een in Europa uniek concours omdat alle finalisten een compleet gitaarconcert uitvoeren. Op 3 februari wordt onder andere het vermaarde ‘Concierto de Aranjuez’ van Rodrigo uitgevoerd door Sabrina Vlaskalic, een van de toonaangevende gitaristen van dit moment. Een dag later spelen vier finalisten een gitaarconcert. Het jonge en ambitieuze Kamerorkest van het Noorden zorgt voor de begeleiding. Om de concerten nog aantrekkelijker te maken worden er aanvullende activiteiten georganiseerd, zoals een wijn- en bierproeverij. En dat allemaal in dé klassieke gitaarstad van Nederland!

“De geur van magnolia`s, het zingen van vogels en het klateren van de fonteinen in de tuinen van het Palacio Real in Aranjuez.” zo omschreef Joaquin Rodrigo zijn ‘Concierto de Aranjuez’. Een werk dat geldt als het absolute hoogtepunt in het concertrepertoire voor klassiek gitaar. Met het diep ontroerende Adagio, het tweede deel van dit concert, biedt het dan ook een van de meest intense en adembenemende ervaringen die de muziekliteratuur te bieden heeft. De Dutch Guitar Foundation is bijzonder trots een van de meest expressieve solisten van dit moment te mogen voorstellen om u deze ervaring te brengen. De enige vrouwelijke solist in het eerste European Guitar Concerto Competition & Festival: de Servische gitariste Sabrina Vlaskalic. Zij is een buitengewoon musicus, wiens kracht en expressie luisteraars zal weten weg te voeren van de concertzaal naar de tuinen van Aranjuez. Een speler die in een enkele emotie duizend nuances weet te vangen. Met de vele schakeringen in haar spel, de intensiteit hiervan en haar oog voor detail heeft zij publiek wereldwijd weten te betoveren. Zij is een met haar gitaar en een meester in het veroveren van de harten van haar publiek. Thérèse Wassily Saba van Classical Guitar Magazine omschreef dit als volgt: “What impressed me most when I heard Sabrina was her broad range of expression: from the most delicate and intimate, caressing pianissimos to almost frighteningly powerful fortissimos… all at the service of her musical interpretation. Accompanying this powerful expressiveness was a strong sense of intention—she knew exactly what she wanted to say.”

Al met al een concert en solist om niet te missen. Kom en ervaar alle expressie die de gitaar te bieden heeft, solo en met orkest!