Het Debuut

Het Debuut

La Isla Bonita

Het Debuut

La Isla Bonita

  • Dinsdag 6 oktober 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 6 oktober 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Performers met lef” (Jury ITs Festival)
‘Het Debuut’ werd vijf jaar geleden gelanceerd (onder de naam ITs hITs on tour) als een gezamenlijke tournee van de drie beste voorstellingen van het ITs Festival, waar nieuwe makers hun podiumdebuut maken. Maar dit jaar liep het anders. Eén productie was zo bijzonder, dat die als enige en avondvullende voorstelling te zien zal zijn: ‘La Isla Bonita’. De vijf actrices/performers van de Toneelacademie van Maastricht “brachten een in alle opzichten wervelende show, die op vrij onnavolgbare wijze verschillende facetten van vluchtelingenproblematiek belichtte, terwijl er in glitterpakjes aparte dansen werden opgevoerd, met planten werd gesmeten en onenigheden werden uitgevochten”, aldus de Volkskrant.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

Wat hebben ritmische gymnastiek en bootvluchtelingenproblematiek met elkaar te maken? Helemaal niks. En toch vormen ze in La Isla Bonita een volstrekt logische eenheid. Vijf jonge vrouwen verenigd in een gymnastiekvereniging voelen zich enorm betrokken bij de vluchtelingenramp die zich op de Middenlandse Zee voltrekt. Ze besluiten een Waarschuwingsshow te maken, met alle gevolgen van dien. La Isla Bonita is een wervelende show vol virtuoze acrobatiek, glitterpakjes, harde feiten, menselijke zwaktes en oprechte empathie waarbij je van schaamte niet weet hoe hard je moet lachen.
Met theatermaker Oscar Kocken als uw host en een ‘meet en greet’ met de makers na afloop.

“La Isla Bonita is de gedroomde afstudeervoorstelling verwarrend, veelzijdig, verontrustend én geestig”

NRC Handelsblad

“Vijf meiden uit Maastricht (Toneelacademie/Performance) brachten een in alle opzichten een wervelende show getiteld La Isla Bonita, die op vrij onnavolgbare wijze verschillende facetten van vluchtelingenproblematiek belichtte, terwijl er in glitterpakjes aparte dansen weden opgevoerd, met planten werd gesmeten en onenigheden werden uitgevochten. Mooi van opbouw en ernstig om te lachen.”

De Volkskrant

“Het vooralsnog naamloze collectief maakte onder leiding van regisseur Jeroen De Man een verbluffende, intelligente en grillige voorstelling die alle kanten op stuitert, maar nauwelijks uit de bocht vliegt. Humor, ernst, wetenschap, feminisme, slechte grappen, agressie en nog heel veel meer: het vijftal borrelt van de ideeën.”

★★★★ Theaterkrant

“La Isla Bonita laat een hartverscheurend verslag van een reddingspoging van een zinkende boot met vluchtelingen volgen door een parodie op een gymoefening of andersom.”

★★★ Dagblad van het Noorden