Groningsche Muziekvereeniging

Groningsche Muziekvereeniging

Severin von Eckhardstein

Groningsche Muziekvereeniging

Severin von Eckhardstein

  • Maandag 23 april 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 23 april 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Levendige pianokwintetten

Inleiding om 19:30

Inleiding om 19:30

Om 19:30 zal musicoloog en HOVO-docent dr. Marcel S. Zwitser een inleiding verzorgen. De inleiding is bij de prijs van het concert inbegrepen.

Severin von Eckardstein won in 2003 de eerste prijs op het Koningin Elisabeth Concours in Brussel. Hij treedt veelvuldig op in solorecitals en met orkesten en was in 2009 al eens te gast bij de GMV. Tianwa Yang is een groot viooltalent dat als 13-jarige de 24 Caprices van Paganini opnam op cd. In 2003 kwam zij naar Duitsland voor een studie kamermuziek. Franziska Holscher wordt geroemd om haar grote expressiviteit en betoverende toonvorming. Zij behoort tot de meest gevraagde violistes van de jonge generatie. Nimrod Guez is altviolist, maar ook (barok)violist. Zijn internationale carrière als altviolist bestaat uit optredens als
groepsaanvoerder in belangrijke symfonieorkesten en als kamermusicus. Danjulo Ishizaka heeft eveneens een internationale achtergrond. Diverse prijzen en onderscheidingen onderstrepen zijn talent.

Deze muzikanten gaan ons verrassen met het pianokwintet (1944) van de veelzijdige maar laat ‘ontdekte’ Poolse componist Weinberg: levendige en afwisselende muziek met tonale harmonieën verwant aan die van zijn vriend Sjostakovitsj. Het magnifieke pianokwintet van Schumann is een van de meest geliefde pianokwintetten op de kamermuziekpodia.

M.S. Weinberg: Pianokwintet op.18
R. Schumann: Pianokwintet in Es, op44

piano – Severin von Eckhardstein
viool – Tianwa Yang
altviool – Nimrod Guez
viool – Franziska Hölscher
cello – Danjulo Ishizaka