GoGo Penguin

GoGo Penguin

GoGo Penguin

  • Woensdag 16 november 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 16 november 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Jazz in De Oosterpoort
De Oosterpoort brengt al jaren jazz van topkwaliteit.

Jazz in De Oosterpoort De Oosterpoort brengt al jaren jazz van topkwaliteit.

Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Jazztrio GoGo Penguin bestaat uit een traditionele bezetting met piano, bas en drums, maar hun uitvoering is allerminst traditioneel te noemen. Deze jonge topmuzikanten halen hun invloeden uit electronica, broken beat, triphop en klassiek. Recent kwam het derde album “Man Made Object” uit op het legendarische Blue Note Records, een album vol sfeervolle, filmische en warme soundtracks. Verwacht een muzikale reis die regelmatig tegen het geluid van acts als Cinematic Orchestra, Hauschka, Amon Tobin en Bonobo aanschurkt.

Gisteravond trad het veelbelovende, jonge jazztrio GoGo Penguin bij De Wereld Draait Door op. Sinds de release van hun debuutalbum ‘Fanfares’ in 2012 is het snel gegaan met de band.  Ze kregen een Mercury Prize-nominatie voor het album en tekenden als klapper op de vuurpijl bij de beroemdste jazzlabel Blue Note.

“Met Man Made Object zet GoGo Penguin een nieuwe standaard in de zo heerlijk opwindende frisse Britse jazzscene. Als muzikanten optimaal gegroeid, herdefiniëren zij de ideale mix van jazz en electronic op een glorieuze manier.”

Lees hier de volledige recensie

★★★★ Albumrecensie Writteninmusic (Dick Hovenga)

“Het debuut Fanfares was al sterk, maar op hun tweede album V2.0, met de komst van de diep groovende bassist Nick Blacka vond de band, met Rob Turner op drums en Chris Illingworth op piano, zijn prachtige vorm.” – Dick Hovenga (Jazzism, 2016)

Lees de volledige recensie hier.

★★★★★ Recensie GoGo Penguin – Jazzism 2016

“Hun gelaagde minimalistische stijl waarbij repetitieve sequenties en sterke catchy melodieën van Chris Illingworth op piano krachtig worden ondersteund door de gespierde contrabas van Nick Blacka en Rob Turner op beweeglijk stuwende drums, is een gouden formule gebleken.”

Lees de volledige recensie hier

Albumrecensie Jazzenzo (Mathilde Löffler)

“Het optreden in The Roundhouse, de meest ambitieuze zaal van London was de apotheose van de groei die de band dit jaar doormaakt. En de populariteit van de band is momenteel zo groot dat met de verkoop van de laatste tickets op de avond de zaal met een capaciteit van 3500, zelfs helemaal uitverkocht raakte.”

Lees de volledige recensie hier

“GoGo Penguin overdondert ook The Roundhouse, London” (Dick Hovinga, Writteninmusic)

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

Jazz trio GoGo Penguin is traditionally occupied with piano, bass and drums, but their performance is not traditional at all. These young top musicians are inspired by electronic, broken beat, trip hop and classical music. Recently their third album ‘Man Made Object’ was released with the legendary Blue Note Records, an album filled with atmospheric, filmic and warm soundtracks. Expect a musical journey during which you will recognise influences from acts as Cinematic Orchestra, Hauschka, Amon Tobin and Bonobo.