Garrett T. Capps

Garrett T. Capps

Garrett T. Capps

  • Zaterdag 5 juni 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 21:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Garrett T. Capps komt in juni met kersvers materiaal naar De Oosterpoort en dat is natuurlijk een vooruitzicht waar iedere TakeRoot-liefhebber in deze donkere dagen blij van wordt.

In november 2018 zorgde Capps met zijn swingende space country voor een vliegende start van TakeRoot. Amper een jaar later presenteerde hij in De Oosterpoort zijn album Right, All Night, opvolger van het uitstekend ontvangen In The Shadows (Again). En hij weet van geen stilzitten, want ook in 2020 heeft hij hard gewerkt aan nieuw materiaal.

TakeRoot presents

TakeRoot presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

Capps komt uit San Antonio, de stad waar bijvoorbeeld Doug Sahm ooit zijn Texas-groove voortbracht. Diezelfde intensiteit spettert van de platen van Capps. In zijn breed uitwaaierende songs klinken soms de echo’s door van The Byrds, Gram Parsons en Daniel Romano.

Tijdens dit concert wordt hij vergezeld door zijn NASA Country band, dus bereid je voor op een buitenaards mooie mix van klassieke country, rauwe rock-‘n-roll en futuristische space americana.

“Als iemand de country een eigentijdse, frisse, zelfs wat hippe impuls kan geven, is het Garrett T. Capps.”
de Volkskrant