Freiburger Barockorchester

Freiburger Barockorchester

en Andreas Staier (klavecimbel)

Freiburger Barockorchester

en Andreas Staier (klavecimbel)

  • Maandag 1 februari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 1 februari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

o.a. werken van Telemann (Tafelmusik) & Zelenka / J.S. Bach, Klavecimbelconcert in f, BWV 1056 / J.S. Bach: Klavecimbelconcert in g, BWV 1058
J.S. Bach: Klavecimbelconcert in A, BWV 1055

Extra informatie

Extra informatie

  Onderdeel van de Wereldsterren. Programmeur Yvonne van den Berg haalt opnieuw de wereldtop binnen de klassieke muziek naar Groningen.

klavecimbel: Andreas Staier ∙ hobo: Ann-Kathrin Brüggemann ∙ concertmeester en viool: Petra Müllejans

Klavecimbelvirtuoos speelt Bach
Johann Sebastian Bach schreef meerdere concerten voor klavecimbel en strijkers, werken die vaak ook in andere gedaantes bekend zijn. Zo is het ‘Klavecimbelconcert in g’ Bachs eigen bewerking van zijn ‘Vioolconcert in a’ (BWV 1041) en hergebruikte hij de prachtige hobosolo waarmee de cantate ‘Ich steh mit einem Fuss im Grabe’ opent voor zijn Klavecimbelconcert in f’. Vanaf de negentiende eeuw werd het klavecimbel vervangen door de moderne piano, maar mede dankzij Andreas Staier heeft het instrument zijn oorspronkelijk plek heroverd. Staier is een wereldwijd erkende virtuoos die de werken het liefst uitvoert op een instrument dat stamt uit de tijd waarin de componist ze schreef. Met het in oude muziek gespecialiseerde Freiburger Barockorchester neemt hij u mee terug naar de dagen van Bach en diens tijdgenoten Telemann, Zelenka en Fasch.

Bekijk hier het programmaboekje.

Portemonneeloze pauze
Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

“Een concert van Andreas Staier is alleen op papier al een avontuur.”

de Volkskrant (oktober 2014)

“Athletic ensemble playing with a swing” 

★★★★★ (the Guardian over Staier en Freiburger Barockorchester)