Firma MES

Firma MES

The biggest lawsuit on the planet

Firma MES

The biggest lawsuit on the planet

  • Dinsdag 31 maart 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 31 maart 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Geannuleerd

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is dit evenement helaas geannuleerd. We zijn per evenement aan het bekijken of een vervangende datum mogelijk is. We komen zo spoedig mogelijk per mail met meer informatie. Onze excuses voor het ongemak, we hopen op uw begrip.

Scholieren gaan de straat op omdat ze bezorgd zijn over hun toekomst en overal ter wereld staan mensen op om zich in te zetten voor het klimaat.

Op een zomerochtend in 2016, drie jaar voor de massale klimaatprotesten in ons land, overstroomt het huis van Jayden F, een puber met lang zwart haar uit Rayne, Louisiana. Jayden stapt uit bed en staat tot haar enkels in de drek. Klimaatverandering veroorzaakte de storm die de schade teweeg bracht. Met een groep gelijkgestemde jongeren klaagt ze de Amerikaanse regering hiervoor aan. Die doet er alles aan om dit te voorkomen. De strijd duurt tot op vandaag.

The Biggest Lawsuit on the Planet

We volgen Jayden terwijl ze zich met haar advocaat voorbereidt op een belangrijke speech. We leren ook haar moeder kennen die nu met haar optrekt in de strijd. Maar dit was niet altijd zo: ooit was ze verliefd op een oliewerker en voerde ze actie tegen de sluiting van boorplatforms. Wat is hier gebeurd? Wat drijft deze mensen en wat betekent deze zaak voor ons in Nederland? En lukt het Jayden haar gelijk te halen in wat bekend staat als ‘The Biggest Lawsuit On The Planet’? Deze voorstelling is gebaseerd op waargebeurde feiten en met advies van klimaatjournalist Jelmer Mommers van De Correspondent.

Firma Mes

Thomas Schoots over de voorstelling in de Volkskrant: ‘Wij willen dit verhaal vertellen om iets te zeggen over hoe moeilijk het is om te blijven geloven in een doel, om te blijven vechten voor iets dat veel groter is dan jijzelf. Over wat dat met iemand doet. Maar ook over de kracht die je kan putten uit het vinden van gelijkgestemden.’ Na eerdere succesvoorstellingen van het gezelschap zoals RISHI en De Gijzeling baseren ze de nieuwe voorstelling The Biggest Lawsuit on the Planet ook op waargebeurde feiten. Klimaatjournalist Jelmer Mommers (De Correspondent) gaf advies voor deze voorstelling.

Deze voorstelling wordt toneel-op-toneel gespeeld, een bijzondere setting waarbij het publiek op een tribune op het podium zit. Alle plaatsen hebben zeer goed zicht en zijn vrij te kiezen, de zaal gaat vlak voor aanvang open.