Etienne Saglio

Etienne Saglio

Le soir des monstres

Etienne Saglio

Le soir des monstres

  • Maandag 31 maart 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 31 maart 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Programmeur Henk Kuiper zag ‘Le soir des monstres’ onlangs in Gent:

 

 

Laat u verrassen door nieuwe werelden, stijlen en culturen en bekijk het overzicht van ‘Reis om de wereld’.

“In een fascinerend spel met licht en duister ontvouwt Etienne Saglio een ongekende wereld. Ik ben totaal verbluft door wat ik zie. Of zie ik nu iets anders dan ik denk te zien? Die gedachte overvalt me diverse malen wanneer ik in Gent de uitverkochte, woordloze voorstelling van Etienne Saglio bezoek. Een opmerkelijk theatermaker, alom geloofd in thuisland Frankrijk en nu ook buiten zijn eigen landsgrenzen doorbrekend. Vierhonderd bezoekers kijken muisstil naar de wonderlijke wereld die hij toont. Is ons eigen bestaan doorgaans druk en snel, bij Saglio neemt het leven een trage gang waaraan je even moet wennen. Maar ben je eenmaal gewend, dan ontvouwt zich een onalledaagse wereld die bevolkt wordt door alledaagse voorwerpen die in zijn handen tot leven komen.”

“Wat het werk van Saglio bijzonder maakt, is dat hij zijn publiek meevoert in een wereld die niet bestaat. Geef je over aan deze trage, maar zeer fantasievolle wereld, die gekenmerkt wordt door opmerkelijke theatrale vondsten en zinsbegoochelende beelden. Waar fijnzinnige circusachtige acts worden afgewisseld met illusionisme en slapstick. En dat allemaal voorzien van een indringende soundscape of slechts het ruisen van een klapwiegende vogel die bestaat uit een bolletje ijzerdraad en wat veren… ”

“Gaandeweg krijgt zijn performance trekken van een ‘stomme’ Chaplin-film, om vervolgens balletelementen te combineren met eenvoudig ogende maar razend knappe jongleertrucs.”
Lees hier het hele artikel in het Dagblad van het Noorden door Eric Nederkoorn