Emerson String Quartet

Emerson String Quartet

Het summum van kamermuziek

Emerson String Quartet

Het summum van kamermuziek

  • Vrijdag 27 februari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 27 februari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Ravel: Strijkkwartet in F Britten: Strijkkwartet nr. 2 in C, op. 36 Beethoven: Strijkkwartet nr. 12 in Es, op. 127

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

> Bekijk hier het programmaboekje

Het summum van kamermuziek
“De Rolls Royce onder de Amerikaanse kamermuziekensembles”, noemde het Brabants Dagblad het Emerson String Quartet. Sinds de oprichting in 1976 bracht het ensemble meer dan dertig albums uit en werden negen Grammy Awards in de prijzenkast bijgezet. De New Yorkers komen naar Groningen met een Frans, Engels en Duits strijkkwartet. Ravel schreef slechts één strijkkwartet, maar het is dan ook gelijk een parel; licht, lyrisch, maar ook onstuimig en met een hoorbare bewondering voor Debussy. Het ‘Strijkkwartet nr. 2’ van Britten werd geschreven ter herdenking van de 250e sterfdag van Henry Purcell. Het ‘Strijkkwartet nr. 12’ is Beethoven op z’n best; boordevol dramatiek, lyriek en emotionele uitersten. Concert i.s.m. Groningsche Muziekvereeniging.

http://youtube.com/watch?v=CrYEnBbfOes" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/CrYEnBbfOes/maxresdefault.jpg">