Don’t Hit Mama

Don’t Hit Mama

War & Peace

Don’t Hit Mama

War & Peace

  • Woensdag 30 oktober 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 30 oktober 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Danstheater over wat ons bindt en wat ons scheidt
‘War & Peace’ is een sprankelende, energieke dansvoorstelling. Over de grote en kleine oorlogen die ons allemaal treffen. De oorlogen in de buitenwereld en die in onszelf. Een bonte stoet van contrasten komt In de krachtige lichamen van de dansers samen.
Drie Nederlandse en vier Senegalese hiphop dansers. De makers en dansers baseren zich op de gedeelde liefde voor de dans, op de leefomstandigheden van de dansers en de pijnlijke maar ook mooie contrasten tussen Dakar en Amsterdam.
De dansers houden zich dapper staande tussen orde en chaos. Tussen traditie en revolutie. Met verrassende combinaties van hiphop en Afrikaanse dansinvloeden trekken zij ten strijde. Als superhelden van een nieuwe tijd.

English

A wonderful combination of hip hop and African dance

War & Peace is a co-production of the Dutch dance group Don’t Hit Mama and the Senegalese L’École des Sables of the famed Germaine Acogny. The dazzling and energetic dance performance expresses large and small wars that affect us all. External and internal wars. Four Dutch and four Senegalese dancers with a hip-hop background dance as if their lives depend on it. Next to their love of dance, the makers and dancers sought inspiration in their direct environment but also in the painful but beautiful contrasts between life as a hip hop dancer in Amsterdam and Dakar.

The result is a wonderful combination of hip hop and African dance traditions.

“Ronduit fantastisch gelukt is de versmelting tussen die hiphop en die Afrikaanse dansinvloeden. (…) Een lichaam dat in stukjes lijkt te zijn opgeknipt versus een lichaam dat een organisch geheel is. Los in de voeten, los in de heupen. Cool en sexy, showcase en flirt. Er is een goede afwisseling tussen groepsvariaties – allen, mannen versus vrouwen, Senegal versus Nederland- en solo’s, inclusief battles. De compositie van Frabrice Bouillon is een aansprekende mix van electro, drums en omgevingsgeluiden.”

★★★ de Volkskrant