De Troebadoers

De Troebadoers

De Troebadoers

  • Zaterdag 21 december 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17.00 uur: Restaurant Tromp gaat open
  • 19.30 uur: Zaaldeuren gaan open
  • 20.30 uur: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 21 december 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Goede songs uit het leven gegrepen, drie stemmen in perfecte harmonie en humor dreuger as Groninger worst. Alex Vissering, Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk, oftewel De Troebadoers, komen langs op zaterdag 21 december!

Grunneger toal

In 2013 speelden Vissering en De Groot op een streektaalfestival in Ter Apel en al gauw bleven ze maar praten over mooie gitaren en countrymuziek. De twee kwamen erachter dat ze eigenlijk veel vaker samen op het podium zouden moeten staan, maar dan moest er nog wel iemand bij met dezelfde passie voor rootsmuziek en de Grunneger toal. Zo geschiedde, met Erwin Jongedijk erbij was de groep van Groningse bodem gevormd.

Noordelijke hitlijst

Vissering, Jongedijk en De Groot waren al jaren populair met hun solocarrières, maar toen ze in 2014 de single Riekdom uitbrachten was er geen houden meer aan. Met de hit In de nacht van hun eerste cd Veenhoes sessies stonden de mannen 10 weken op nummer 1 in de noordelijke hitlijst. Het album werd genomineerd voor de streektaalprijs en De Troebadoers ontvingen de Grunny van RTV Noord voor hun bijdrage aan de Groninger popscene.

“Wie Groningen wil leren kennen, doet er goed aan dit gezelschap live te gaan zien.” Lees hier de volledige recensie van 3voor12.

Inclusief band

De Troebadoers brengen iets extra’s mee op deze avond. “Normaal doen we het met z’n drieën maar voor deze gelegenheid gaan we met een band,” vertelt Vissering bij RTV Noord. “Christof Bauwens doet mee op gitaar, bassist Michael Nieuwenweg, die ook op onze cd’s meespeelt, is er bij en Jasper Blokzijl doet mee op piano. Op drums speelt Jaap Vissering mee, dat is mijn zoon, dan staan dus vader en zoon in De Oosterpoort, dan ben ik zo trots als een pauw, dat is echt geweldig.”

Verrassingen

Verwacht een concert waarin De Troebadoers hun beste en bekendste nummers zullen spelen. Werk van hun albums wordt afgewisseld met solowerk en een aantal verrassingen.

Tromp open

Tromp open

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom voor een à la carte menu in ons restaurant Tromp. Reserveer online een tafel.