Stormvogels

Stormvogels

De Meester en Margarita

Stormvogels

De Meester en Margarita

  • Donderdag 11 februari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 11 februari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Grimmig, bizar en humoristisch sprookje
Stormvogels liet zich voor de nieuwe voorstelling leiden door (onder meer) Michail Boelgakovs ‘De meester en Margarita’, een van de belangrijkste Russische romans en inspiratiebron voor bijvoorbeeld Salman Rushdie’s ‘Duivelsverzen’ en ‘Sympathy for the Devil’ van de Rolling Stones. Het boek was, net als veel ander werk van Boelgakov, lange tijd verboden in de Sovjet-Unie en verscheen pas in 1966 voor het eerst, zesentwintig jaar na zijn dood. Meer dan ooit lijkt deze boze droom, nu vijftig jaar na dato, actueel.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

Boelgakov zet in dit grimmige sprookje satire en absurdisme in om zijn verlangen naar vrijheid te tonen en om de misdaden van Stalin aan de kaak te stellen. Maar ook de documentaire ‘Im Keller’ (2015) van de Oostenrijkse filmmaker Ulrich Seidl is voor Stormvogels een belangrijke inspiratiebron. Net als Boelgakov onderzoekt Seidl wat zich afspeelt in de diepste krochten van de menselijke verbeelding.
De regie is van Julie Van den Berghe, die vanaf januari 2017 met Guy Weizman de nieuwe artistieke leiding vormt van het Noord Nederlands Toneel.

tekst: Michail Boelgakov · bewerking: Alain Pringels · regie: Julie Van den Berghe · spel: Eva Heijnen, Tom Jaspers, Anna Keuning, Laurien Riha, Anna Nijenhuis, Ali Zijlstra en Niels Quist · componist: Berny Kloos