Collegium Vocale Gent met Orchestre des

Collegium Vocale Gent met Orchestre des

Champs-Elysees/Requiem van Faure

Collegium Vocale Gent met Orchestre des

Champs-Elysees/Requiem van Faure

  • Maandag 18 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 18 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Click here for the english version.

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

De inleiding voorafgaand aan het concert is uitverkocht!

 Lekeu: Adagio voor strijkorkest / Bruckner: Drie motetten (Ave Maria; Os justi; Vexila regis) / Fauré: Requiem in d mineur op. 48

dirigent: Philippe Herreweghe | sopraan: Hana Blazikova | bariton: Benoit Arnoult

“Over deze dodenmis niets dan goeds – zeker in de uitvoering van Herreweghe” (de Volkskrant)

http://youtube.com/watch?v=My6waW66WiM" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/My6waW66WiM/maxresdefault.jpg">

‘Requiem’ van Fauré
Gabriel Fauré schiep met zijn ‘Requiem’ eind negentiende eeuw een hoogtepunt in de muziekgeschiedenis. Het is verstild, ingetogen, maar tegelijk meeslepend, Franse hoogromantiek ten top, niet geschreven als uiting van treurnis over een overledene, maar voor het plezier. Misschien verklaart dat de troostende lichtheid en zachtmoedigheid die het stuk zo bijzonder maakt. Ook het ‘Adagio voor strijkorkest’ van de jong overleden negentiende-eeuwse Vlaamse componist Lekeu is doordrenkt van melancholie. In Bruckners motetten hoor je hoogromantische dramatiek, maar ook ingetogenheid.

De drie werken worden uitgevoerd door Collegium Vocale Gent en het Orchestre des Champs-Élysées, beide opgericht door de wereldberoemde dirigent Philippe Herreweghe. Collegium Vocale Gent staat al ruim vier decennia garant voor vocale barokuitvoeringen van het allerhoogste niveau. Vanwege de uitgesproken Europese uitstraling, aanwezigheid én samenstelling is de groep in 2011 benoemd tot Europees Ambassadeur. Orchestre des Champs Elysées laat de werken schitteren op historische instrumenten.

Op maandag 24 februari is Collegium Vocale Gent in De Oosterpoort te gast met Anima Eterna voor een uitvoering van Carl Orff’s beroemde ‘Carmina Burana.
Lees hier alvast het programmaboekje.