Choir of King’s College Cambridge

Choir of King’s College Cambridge

Choir of King’s College Cambridge

  • Zaterdag 17 september 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het wereldberoemde Engelse koor The Choir of King’s College uit Cambridge opent het nieuw seizoen klassieke muziek in De Oosterpoort.

The Choir of King’s College, Cambridge is een van de mooiste voorbeelden van de indrukwekkende Engelse koortraditie. Het ensemble werd al in 1441 opgericht door de Engelse koning Henry VI om de dagelijkse diensten in zijn nieuwe kapel te begeleiden. Anno 2022 is dat nog steeds de voornaamste taak van de koorknapen, maar zodra ze op tournee gaan, grijp je als programmeur natuurlijk je kans. In 2013 en in 2016 zweefden de gouden stemmen van The Choir of King’s College, Cambridge ook al door De Oosterpoort. Op zaterdag 17 september zorgt het ensemble onder leiding van maestro Daniel Hyde opnieuw voor een belevenis die geen enkele koorliefhebber wil missen.

Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer