Camerata Salzburg & Janine Jansen

Camerata Salzburg & Janine Jansen

Wereldster speelt Vioolconcerten van Mozart

Camerata Salzburg & Janine Jansen

Wereldster speelt Vioolconcerten van Mozart

  • Woensdag 3 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Janine Jansen, tja, moeten we haar nog aan je voorstellen? Ze is een van de allergrootste internationale vioolsolisten van deze tijd en werkt met ’s werelds meest excellente orkesten en dirigenten. In mei 2023 is de stervioliste voor het eerst in bijna zeven jaar in De Oosterpoort te gast.

De 12 Stradivari van Janine

Vorig jaar kwam Jansen in het nieuws met 12 Stradivari, een uniek project met de Londense vioolhandelaar John & Arthur Beare. Op het album bespeelt ze twaalf verschillende violen van de legendarische Italiaanse vioolbouwer Antonio Stradivari (1644-1737), instrumenten die tot de duurste ter wereld behoren. Van het project werd ook een documentaire gemaakt, Falling for Stradivari.

Mozart met Salzburgs kamerorkest

Tijdens dit concert soleert ze bij hét kamerensemble uit Mozarts thuisstad – Camerata Salzburg – in een programma dat geheel aan Mozart is gewijd. Zo hoor je drie vroege werken, waaronder zijn allereerste symfonie. Met het Concert voor 2 violen en orkest toonde Mozart aan dat hij heel goed wist wat in ‘in de mode was’ en waarmee hij zijn publiek kon plezieren.

Programma
Mozart: Symfonie in G, KV 45a ‘Lambacher’
Mozart: Vioolconcert nr. 1 in Bes, KV 207
Mozart: Symfonie nr. 1 in Es, KV 16
Mozart: Concert voor 2 violen en orkest, KV 186e

Camerata Salzburg (Pia Clodi)
Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer