BOG

BOG

GOD

BOG

GOD

  • Vrijdag 12 mei 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 12 mei 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

BOG. is het collectief van theatermakers Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode, Benjamin Moen en Lisa Verbelen. Opgericht in 2013 na hun eerste voorstelling ‘BOG. een poging het leven te herstructureren’ die dat jaar op Theater aan Zee de Jong Theaterprijs wint. Daarnaast wordt de tekst ook genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs waar het de prijs van de studentenjury wint. BOG. maakt theater vanuit het verlangen naar overzicht en een objectieve blik. Het zoomt uit op alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken.

Wij mensen, sukkels der natuur, op zoek naar zin, naar richting, een weg, een iemand, een iets, een het, een dat, een antwoord op de vraag: “waarom?”. In ‘GOD.’ doet BOG. een poging het onderwerp geloven te benaderen. Een poging om dichtbij te komen. Een voorstelling over het verlangen alles te willen vatten, over het benoemen van het onbenoembare, het begrijpen van het onbegrijpelijke. Over dat wat we niet zeker weten maar waar we toch in geloven: in de liefde, jezelf, buitenaards leven en durfkapitalisme

———

De BOG.WOG.050 is een week vol werk van theatercollectief BOG. Tijdens deze week spelen zij niet alleen bijna al hun voorstellingen (ONE. op woensdag, MEN. op donderdag, GOD. op vrijdag en de Engelse versie van BOG. op zaterdag), ook nodigen ze muzikanten en sprekers uit, spelen ze onaf werk of een andere versie van eerder werk en is er een tentoonstelling van beelden die de makers onderweg hebben verzameld.

Op woensdag vindt er om 19:30 een tekstlezing van BOG. plaats door oudere acteurs. Deze tekstlezing is (gratis) toegankelijk op vertoon van je ticket voor een van de voorstellingen tijdens de BOG.WOG.050 (‘ONE.‘, ‘MEN.’, GOD.’ of ‘BOG.‘). Meld je wel even van tevoren aan via info@grandtheatregroningen.nl, want er is een beperkt aantal plaatsen.