Black Sheep Can Fly & Het Nationale Theater

Black Sheep Can Fly & Het Nationale Theater

Disgraced

Black Sheep Can Fly & Het Nationale Theater

Disgraced

  • Zaterdag 21 oktober 2023
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Na de sterrenregens op de voorstellingen A Seat at The Table en Saman Amini’s Integratieplan presenteert Black Sheep Can Fly Disgraced. Schrijver Ayad Akhtar ontving de Pulitzerprijs voor dit sensationele stuk, dat al triomfen vierde in New York, Londen en München. Nu brengt een cast van topacteurs  (o.a. Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen, Saman Amini) deze moderne klassieker, die de vraag oproept of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

Moderne klassieker over afkomst en identiteit

Het leven lacht succesvol topadvocaat Amir Kapoor toe. Hij is dol op zijn vrouw en een grote promotie is binnen handbereik. Maar als hij zijn nicht de helpende hand biedt bij een strafzaak tegen een imam, dreigt niet alleen zijn carrière, maar ook zijn privéleven te ontsporen. Op een avond houdt hij samen met zijn vriendin Emily een etentje voor twee bevriende collega’s. Het diner loopt uit de hand als het gesprek op religie, afkomst, identiteit en de rol van geweld komt en de beschuldigingen over en weer vliegen. Langzaam dringt het tot Amir door dat zijn bestaan een grote façade is en aan het eind van de avond is zijn leven voorgoed veranderd.

Concept, regie en muziek : Saman Amini / Spelregie, eindregie : Eric de Vroedt / Tekst : Ayad Akhtar / Nederlandse bewerking : Saman Amini, Karim Ameur, Eric de Vroedt / Spel : Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen, Saman Amini, Selin Akkulak, June Yanez / Dramaturgie : Karim Ameur / Decor en kostuums : Dieuweke van Reij  / Lichtontwerp : Stefan Dijkman