Beer muziektheater / Opa, waarom

Beer muziektheater / Opa, waarom

zijn er meer vragen dan antwoorden (5+)

Beer muziektheater / Opa, waarom

zijn er meer vragen dan antwoorden (5+)

  • Zondag 1 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 1 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Slapstick met animaties en pakkende tekeningen
Cindy stelt haar opa voortdurend de meest bizarre vragen. Hoeveel kanten heeft een ballon? Kan een duizendpoot al zijn tenen aanraken? Kan een koekoeksklok eierwekkers leggen? Moet vies water ook in bad? Opa krijgt er een punthoofd van. Op een dag stuurt hij haar de zolder op en roept: “Jij krijgt niet te eten voordat je de zolder opruimt en stopt met stomme vragen stellen!” Maar op zolder worden al Cindy’s vragen met behulp van een papegaai, de brandweer en een heel leger beantwoord. “Een energieke, humoristische muziekvoorstelling.” (Het Parool)

“De hele voorstelling ademt een terloopsheid alsof vader en dochter thuis, tussen fauteuil en rommelkist grappige dialogen improviseren met taalspelletjes en filosofische inslag: ‘Wie is ouder, opa of zijn stok? Moet vies water ook in bad?’”

★★★★ De Volkskrant

“Het is een vrolijke, onpretentieuze boel, opgeluisterd met vette gitaar en basgitaar.”

★★★ NRC Handelsblad

“Opa, waarom zijn er meer vragen dan antwoorden? is een tijdloze voorstelling die laat zien dat fantaseren heel goed helpt om je emoties te verwerken.”

★★★ Theaterkrant

Spel: René Groothof ∙ Spel: Lisa Groothof ∙ Tekst en liedteksten: Don Duyns ∙ Regie: Aike Dirkzwager ∙ Componist: Mareike Lenz ∙ Musici: Eric Magnée, gitaar en zang ∙ Willem de Booij, basgitaar en zang