Arthur & Lucas Jussen

Arthur & Lucas Jussen

Arthur & Lucas Jussen

  • Donderdag 9 januari 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De broers Jussen behoeven nauwelijks introductie. In een mum van tijd ontwikkelden ze zich niet alleen tot de bekendste pianisten van Nederland, ook internationaal gooien deze leerlingen van Menahem Pressler en Maria João Pires hoge ogen.

Een jaar geleden maakte het duo een daverende entree in de serie Meesterpianisten. Hoog tijd om ze weer naar Groningen te halen, met op het programma een aantal werken dat ook in het Concertgebouw te horen was.

Werken
Zoals Mendelssohns Andante en Allegro brillant, dat bij de broers volgens Trouw als “een feest van poëzie en brille” klonk. Of het Ravelliaanse Divertimento van de in Sobibor gestorven Leo Smit. “Jazzy ritmes, zwoele melodieën: een kolfje naar de hand van de Jussens”, aldus dezelfde krant. En natuurlijk kan Mozart niet ontbreken als Arthur en Lucas achter de piano kruipen.

Programma
Mozart: Sonate voor twee piano’s in D, KV 448
Schubert: Impromptu op. 142 nr. 3
Mendelssohn: Andante en Allegro brillant op. 92
Smit: Divertimento
Poulenc: Mélancolie
Ravel: Jeux d’eau
Rachmaninov: Suite nr. 2 voor twee piano’s op. 17

Inleiding

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding door Philip Ruitenberg om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,75 kun je meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt.

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

“Geen beter duo dan Lucas en Arthur Jussen.”

Trouw

Prijs incl. pauzedrankje en garderobe.