Arcadi Volodos

Arcadi Volodos

Schubert, Brahms, Debussy

Arcadi Volodos

Schubert, Brahms, Debussy

  • Maandag 10 mei 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Volgens de een is hij een diepzinnig klavierfilosoof. De ander hoort in zijn spel peilloze afgronden en kosmische vergezichten. NRC Handelsblad is meer to the point: Arcadi Volodos is “gewoon een retegoeie pianist”.

Ruim twintig jaar geleden vestigde Volodos in één daverende klap zijn naam met zijn bijna onaardse technische vaardigheden en vingervlugheid. Maar gaandeweg gooide hij iedere vorm van virtuoos machtsvertoon overboord.

Fijnzinnig en poëtisch

Zijn spel werd fijnzinniger en poëtischer. Of zoals de Rus dat zelf verwoordde in een interview: “Eén maat geniale muziek betekent meer voor me dan mijn leven.” In december 2018 liet hij in De Oosterpoort horen hoe fenomenaal goed hij is. Komend seizoen neemt Volodos opnieuw plaats achter onze Steinway en laat hij al zijn kwaliteiten los op werken van Schubert, Brahms en Debussy.

“Zijn aanslag is fenomenaal fijngevoelig en herbergt een onuitputtelijk scala aan pianissimo-schakeringen en getemperde nuances.”
NRC Handelsblad (2018) *****

“Arcadi Volodos stelt zijn fabelachtige techniek liever ten dienste van de binnenkant van de noten. Een zaak van betoverend zacht-zachter-zachtst en subtiel kleurende klankpracht.”
NRC Handelsblad (2020) ****

“Arcadi Volodos heeft een meesterwerk van poëzie en filosofie gemaakt.”
de Volkskrant ***** over de in 2019 verschenen Schubert-cd

Wereldklasse Klassiek

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding door Bart de Graaf om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,57 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

Dineren bij MUZE
Prijs incl. pauzedrankje en garderobe