Als het anders loopt (9+)

Als het anders loopt (9+)

Het Houten Huis, Club Guy & Roni, Plan d-

Als het anders loopt (9+)

Het Houten Huis, Club Guy & Roni, Plan d-

  • Zondag 16 februari 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 15:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 16 februari 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 15:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn, waar mensen wankelen en toch overeind blijven. Acteurs en dansers met en zonder een beperking verbeelden samen met muzikanten een wereld vol tegenslag en kracht. Het stuk won de Zilveren Krekel 2023. “Liefdevol gemaakte prachtvoorstelling.” (Het Parool)

Iedereen kan hier terechtkomen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet. Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gangen loopt een vrouw met zo’n groot hoofd dat ze bijna omvalt. En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.

“Liefdevol. Deze voorstelling is zo ontzettend liefdevol. En daarmee ook ijzersterk.” –  Scènes ★★★★★

“Een beeldende en muzikale collagevoorstelling, waarin humor, ontroering en drama elkaar afwisselen.” – de Volkskrant ★★★★

“Liefdevol gemaakte prachtvoorstelling” – Het Parool

Regie & script Elien van den Hoek Spel & dans Sam Corver, Andreas Denk, Marloes Dingshoff, Meghan Dobbelsteijn Bisschops, David Feenstra, Agri Issa, Johannes de Jong, Laura Moura Costa, Thomas Schellens Muziek & compositie Radek Fedyk Zang & spel Sanam Tahmasebi Choreografie Adam Peterson, Andreas Denk, Elien van den Hoek

Voor welke leeftijd?

Voor welke leeftijd?

Er is niets zo leuk als een voorstelling bezoeken met je kinderen. We begrijpen dat je soms niet kunt wachten tot je kind de juiste leeftijd heeft. De leeftijdsaanduiding bij onze (familie)voorstellingen is er echter niet voor niets: voorstellingen kunnen voor te jonge kinderen onbegrijpelijk of zelfs griezelig zijn. Neem je toch een kind mee onder de aangegeven leeftijdsgrens, dan kunnen we je de toegang weigeren of een plek achterin of bovenin de zaal toewijzen.