Alamo Race Track

Alamo Race Track

speelt Black Cat John Brown + support: AWKWARD i

Alamo Race Track

speelt Black Cat John Brown + support: AWKWARD i

  • Zondag 28 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 17:00 uur: restaurant The Mix open
  • 20:00 uur: aanvang concert
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 28 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Black Cat John Brown is terug! Het klassieke album van Alamo Race Track krijgt een RE-issue op hoogwaardig vinyl en deze verschijnt op 12 mei. En dus kunnen we zeggen dat Alamo Race Track weer leeft. En hoe! De band rondom Ralph Mulder uit Winschoten staat op scherp, zo bleek op ESNS waar Alamo zich terug presenteerde met een kort, fonkelend optreden, compleet met een trits nieuwe tracks. Verwacht later dit jaar een nieuw album (hun vijfde), maar eerst viert het kwartet de comeback van Black Cat John Brown met een aantal exclusieve en intieme shows waar BCJB integraal wordt gespeeld.

Black Cat John Brown verscheen voor het eerst in 2006. Het titelnummer ging toentertijd via YouTube viraal, dankzij een video-opname van een kleedkamer-sessie in de Utrecht Tivoli tijdens het tweede lustrumfeest van Excelsior Recordings. Behalve BCJB staan ook indie-hits als The Northern Territory en Stanley vs Hannah op de plaat, die voor de gelegenheid is voorzien van een hoestekst van Gijsbert Kamer.

SUPPORT: AWKWARD i
AWKWARD i is het pseudoniem van componist en songwriter Djurre de Haan. De Groninger heeft onder deze naam al drie albums uitgebracht, met een DIY indiefolk-gevoel op zijn debuutplaat en latere albums die vol zijn van sonore poparrangementen en speelse geluidsexperimenten. De liedjes van AWKWARD i hebben zelfspot, absurditeit en melancholie als thema’s. Djurre de Haan is ook bekend vanwege zijn werk als componist voor film en televisie, waarvoor hij al twee keer genomineerd is voor een Gouden Kalf. Hij heeft onlangs onder zijn eigen naam het album Monsters en Freaks: Indiepop Voor Beginners uitgebracht, dat een selectie van zijn beste werk voor kinderen bevat. Op deze avond zal Djurre enkel nieuw werk spelen dat je volgend jaar kunt horen op het langverwachte vierde AWKWARD i album waarvan we de titel nog niet verklappen….