TakeRoot pakt uit met Downtown-editie!

TakeRoot pakt uit met Downtown-editie!

Nieuws

Op zaterdag 6 november vindt in Groningen de 23e editie plaats van TakeRoot, het jaarlijks festival voor Past, Present & Upcoming American Music. Niet zoals gebruikelijk vanuit De Oosterpoort, maar vanuit de Groningse binnenstad, waar verdeeld over vijf podia zo’n vijftien acts te zien zijn. De eerste vier namen zijn bekend!

TakeRoot Downtown dompelt je onder in de vibe waar Music City Nashville wereldberoemd om is en zet muziekstad Groningen stevig op de kaart als springplank voor de Amerikaanse rootsmuziek in Europa. Verdeeld over vijf locaties – de Stadsschouwburg, Grand Theatre, Huize Maas, Der-Aa-theater en de Lutherse Kerk – kun je genieten van liveoptredens van zo’n vijftien, voornamelijk Noord-Amerikaanse acts. Daarnaast zijn we volop aan het uitwerken wat we nog meer kunnen organiseren om Groningen verder te laten groeien tot European Capital of American Roots Music.

Tegelijk borduurt deze downtown-editie voort op het succesverhaal dat TakeRoot al sinds 1998 is: een muzikale tijdreis door Noord-Amerika, bakermat van blues, country, folk, rock en noem maar op. Muziek die zich steeds weer weet te vernieuwen. Want als het festival na 22 edities iets heeft laten zien, dan is het wel dat rootsmuziek springlevend is.

Line-up
De eerste vier acts voor TakeRoot Downtown zijn inmiddels bekend. Countryfenomeen Courtney Marie Andrews, die met haar album Old Flowers in de voetsporen treedt van grootheden als Emmylou Harris en Linda Ronstadt, komt naar Groningen. Het achtkoppige Belgische muziekcollectief The Colorist Orchestra slaat de handen ineen met de legendarische Amerikaanse singer-songwriter Howe Gelb, oprichter van de baanbrekende altcountryband Giant Sand. Damien Jurado, die in amper bij te houden tempo het ene na het andere prachtalbum uitbrengt met The Monster Who Hated Pennsylvania als laatste in de rij, is er ook bij. De laatste naam die we voor nu bekend kunnen maken zijn de garagepunkers Black Lips, die op hun laatste album flink de progressieve country hoek ingedoken.

And there’s more to come. Dus houd de website en socials in de gaten voor updates over het programma van en meer informatie over TakeRoot Downtown.

De kaartverkoop start op vrijdag 21 mei aanstaande om 10.00 uur via deze link

Tickets dienen te worden omgewisseld voor een polsbandje waarmee je toegang krijgt tot de verschillende locaties.