Israel Nash

Israel Nash

+ support: Jonathan Rhodes

Israel Nash

+ support: Jonathan Rhodes

  • Donderdag 25 januari 2024
  • SPOT/Huize Maas, Vismarkt 52
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 25 januari 2024
  • SPOT/Huize Maas, Vismarkt 52
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

In de loop der jaren ontwikkelde de sound van de Amerikaanse singer-songwriter Israel Nash zich tot een mooie mix van americana, roots, rock, country, blues en – op wat latere albums – een snufje psychedelica. Nash schrijft bloedmooie liedjes, sterk geworteld in de Amerikaanse traditie. Zijn nieuwste album Ozarker, dat in oktober is uitgekomen, is een ode aan zijn roots, maar meer dan dat gaat het over liefde en familie, over de schoonheid en de pijn die we doorgeven door de generaties heen en over de banden die ons binden in goede en slechte tijden.

Nash groeide op als zoon van een dominee op het Amerikaanse platteland (Missouri), maar woont nu al een aantal jaren in New York. Net als helden Neil Young, Ryan Adams en Jason Isbell, startte Nash met de verspreiding van zijn gospel vanuit donkere zaaltjes en broeierige cafés maar inmiddels is zijn naam en live reputatie flink gegroeid, ook ver buiten zijn thuisland.

SUPPORT: Jonathan Rhodes

Jonathan Rhodes, een singer-songwriter uit Groningen, straalt optimisme en frisse moed uit in zijn muziek. Hij brengt verhalende liedjes met energie, een mix van Americana/folk met blues en een vleugje gospel. Hij verkent de diepten van zijn hart in zijn nummers, variërend van meeslepende roots rock tot delicate, fragiele liedjes.

In 2022 bracht hij zijn eerste EP ‘Dirt’ uit, waarvan tracks regelmatig werden gedraaid op radio Veronica door Danny Vera. 3voor12 prees het als een voorbeeldige introductie van zijn kunnen, benadrukkend dat hij overtuigt als songwriter. Het jaar daarop bracht hij een live-album uit, ‘Live at Het Rode Hert’, en speelde op verschillende podia en festivals, waaronder ESNS, Tuckerville en Hit The City.

TakeRoot presents

TakeRoot presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

Over the years, Israel Nash’s sound has evolved into a beautiful blend of americana, roots, rock, country, blues, and, on some of his more recent albums, a touch of psychedelia. Nash crafts exquisite songs deeply rooted in the American tradition. His latest album, set to release in October, pays homage to his roots, but more than that, it delves into themes of love and family, exploring the beauty and pain we pass down through generations and the bonds that connect us through good and bad times.