Wijkspotters

Elk seizoen bezoekt een club van 10 Wijkspotters voorstellingen en concerten bij SPOT. Zij bezoeken samen gedurende het seizoen een twaalftal geselecteerde voorstellingen en concerten bij SPOT. Ze worden persoonlijk ontvangen in de Stadschouwburg of De Oosterpoort, ontmoeten makers en spelers, bespreken achteraf samen wat ze gezien hebben en delen hun ervaringen in hun omgeving en op social media.

Samen bepalen ze wat ze de moeite waard vinden en geven ze tips voor de programmering en de sfeer in de Stadsschouwburg en De Oosterpoort. De club bestaat uit oud-deelnemers van De Wijk De Wereld, dat ieder jaar samen met een wijk uit Groningen een week lang de Stadsschouwburg overneemt.

Dit jaar komen de Wijkspotters uit Lewenborg. Renate, Wietske, Henk, Suzanne, Binie, Robert, Helena, Arjen, Martine en Hanna zijn onze ogen en oren uit de stad. Hou de Wijkspotters in de gaten via SPOT-magazine en de socials van SPOT en DWDW.

Wij vroegen de Wijkspotters waarom ze het leuk vinden om Wijkspotter te zijn: 

HELENA
“Ik ben Wijkspotter omdat ik het leuk vind om te ontdekken hoeveel keuze er eigenlijk is op cultureel gebied. Er is zo veel te ontdekken! Er gaat een wereld voor me open.”

ROBERT
“Ik vind het interessant om shows bij te wonen waarbij ik mijn mening kan geven. Door samen met de andere Wijkspotters te praten over de show komen verschillende meningen en inzichten op een mooi moment bij elkaar.”

ARJEN
“Hiervoor ging ik eigenlijk alleen naar concerten en festivals, na De Wijk De Wereld wilde ik meer soorten voorstellingen meemaken om zo mijn blik te verbreden. En natuurlijk het DWDW-gevoel vasthouden met een gezellige groep mensen!”

BINIE
“Ik ben Wijkspotter omdat ik op deze manier het theater in alle verschillende facetten kan ontdekken. In het verleden had ik die mogelijkheid niet en was de drempel te hoog. Ik vind het tot nu toe een leuk en gevarieerd programma. En geniet van de voorstelling en de uitleg eromheen.”

RENATE
“Als Wijkspotter kan ik samen met andere lieve wijkbewoners genieten van supergave bruisende culturele avonden. Ik vind het fijn om me te laten verrassen en andere disciplines te ontdekken. Daarnaast vind ik het leuk om achtergrondinfo te krijgen over wat er bij het maken van voorstellingen komt kijken.

SUZANNE
“Ik ben gevraagd om Wijkspotter te worden: een hele eer en een groot cadeau! Ik ben er graag bij omdat ik zelf ook iets met theater/kunst/cultuur zou willen doen. Voorstellingen bekijken geeft me inspiratie en houdt mijn vuurtje brandend!”

MARTINE
“De vraag om Wijkspotter te worden heb ik met beide handen aangegrepen. Ik had na De Wijk De Wereld al besloten dat ik naar meer voorstellingen wilde gaan, dus dit was een gouden kans. Een bonus is dat je meer uit je comfortzone wordt getrokken, we gaan naar hele gevarieerde voorstellingen. En dan ook nog met zo’n leuke groep mensen.”

HENK
“Ik ben Wijkspotter geworden door het enthousiasme van de medewerkers van De Wijk De Wereld. We hebben tot nu toe twee voorstellingen gezien en ik vond het heerlijk om daarbij live aanwezig te zijn. Heerlijk om samen met al die andere mensen in een sfeervolle ambiance als de Stadsschouwburg te mogen zitten.”

HANNAH
Meedoen aan De Wijk De Wereld was een hele ervaring. Gelukkig blijft dat toffe gevoel nu als Wijkspotter nog even hangen. Ik vind het leuk om op een andere manier naar verschillende voorstellingen te kijken en daar samen over te praten. Super gezellig en heel leerzaam!”

WIETSKE
Het is een eer en een geweldig cadeau om Wijkspotter te mogen zijn. Door samen te gaan is de stap naar het theater een stuk kleiner. Ik was vergeten hoe fijn en inspirerend theater kan zijn, voedsel voor de ziel!