SPOT/Thuis – Cabaret

SPOT/Thuis

Van Bert Visscher tot Guido Weijers. Bekijk deze cabaretvoorstellingen en je wordt meteen vrolijk.

We leven nog lang en gelukkig

We leven nog lang en gelukkig

Arno van der Heyden nam in onze Stadsschouwburg dit prachtige nummer op. “Het begint bij het eind aan de horizon schijnt een licht aan het eind van de tunnel. We leven nog lang en gelukkig.” Een liedje uit de voorstelling ‘Puur geluk’ en van de CD ’15 Jaar Lang & gelukkig’. Nu, tijdens de corona lockdown in 2021, waarbij de theaters maandenlang gesloten zijn, krijgt het nummer ineens een extra betekenis.

> Bekijk de video

Thuisblijven met.... René van Meurs

Thuisblijven met.... René van Meurs

Lege theaters, stille concertzalen: sinds donderdag 12 maart zitten de deuren op slot. In plaats van het publiek te vermaken met mooie, aangrijpende, grappige en ontroerende voorstellingen en concerten, zitten artiesten zoals bijna iedereen in thuisquarantaine. Hoe beleven zij de situatie? Deze week cabaretier René van Meurs aan het woord.

Thuisblijven met.... Bert Visscher!

Thuisblijven met.... Bert Visscher!

Lege theaters, stille concertzalen: sinds donderdag 12 maart zitten de deuren op slot. In plaats van het publiek te vermaken met mooie, aangrijpende, grappige en ontroerende voorstellingen en concerten, zitten artiesten zoals bijna iedereen in thuisquarantaine. Hoe beleven zij de situatie? Bert Visscher vanaf Schiermonnikoog. 

Showponies van Alex Klaasen

Showponies van Alex Klaasen

Showponies is cabaret, musical en comedy in één voorstelling. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen entertainment van het hoogste niveau.
> Bekijk Showponies hier

Alex Ploegs debuutshow te zien via NPO

Alex Ploegs debuutshow te zien via NPO

In zijn debuutshow, Ultimatum, schetst cabaretier Alex Ploeg een beeld van zichzelf als een sneue dertiger die geen meisje kan krijgen en huilt onder de douche over de dromen die hij niet heeft waargemaakt. Inmiddels werd hij met dit programma genomineerd voor de Neerlands Hoop cabaretprijs.
> Bekijk Ultimatum hier

Guido Weijers over 2018

Guido Weijers over 2018

Iedereen krijgt ervan langs in deze hilarische, grap-dichte samenvatting van 2018 door Guido Weijers. Over hoe we onszelf als mens steeds meer opsluiten. Over hoe we steeds meer risico’s uit de weg gaan en daardoor steeds kwetsbaarder worden.We zetten een hek om de tuin, dan zitten we lekker vrij… Actueler dan ooit!
> Bekijk de Oudejaarsconference 2018

Even geduld Aub! van Jochem Myjer

Even geduld Aub! van Jochem Myjer

Net naast het net gevist? Of achter een paal gezeten in de Stadsschouwburg? Via Netflix kijk je de show Even Geduld Aub! van Jochem Myjer vanaf de beste plek: je eigen bank. Even Geduld Aub is de eerste show van Jochem na zijn herstel van een ruggenmergtumor.
> Bekijk hier Even Geduld Aub!

Zelden Zoiets Gezien van Bert Visscher

Zelden Zoiets Gezien van Bert Visscher

Onze eigen Bert Visscher brengt opnieuw zijn typische manische humor ten tonele en richt zich ditmaal op de perikelen rond het luchtvervoer. Deze voorstelling over vliegveld Ter Haxel is te zien via Videoland. Lachen gegarandeerd!
> Bekijk hier Zelden Zoiets Gezien