Well Made Productions

Well Made Productions

A Raisin in the Sun

Well Made Productions

A Raisin in the Sun

  • Zaterdag 30 januari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 30 januari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Universeel familiedrama
‘A Raisin in the Sun’ was in 1959 de eerste ‘zwarte’ voorstelling op Broadway. De Nederlandse bewerking van dit familiedrama wordt gespeeld door o.a. Jetty Mathurin, Mandela Wee Wee en Samora Bergtop.
De familie Younger wacht met spanning op het geld van de levensverzekering van de overleden vader. Elk familielid heeft een eigen idee hoe het geld het beste besteed kan worden en de familieleden komen lijnrecht tegenover elkaar en tegenover hun dromen te staan.

Een universeel verhaal over familiebanden die buigen, maar niet barsten onder druk van onderlinge strubbelingen en sociale systemen. En een verhaal over de zwarte identiteit in het Westen.

’’Een goed spelende cast maakt van al die dromende gezinsleden mooie menselijke personages met warm kloppende harten’’

★★★★ Trouw

“Het is zo verfrissend om eens een andere cultuur op het podium te zien waarbij de nadruk niet ligt op de verschillen met de overheersende, westerse cultuur in Nederland. De familie Younger zijn mensen, met eigen dromen en gebreken. Mensen waarin iedereen zich kan herkennen. A Raisin in the Sun bedient een groots, cultureel divers publiek. En dat gebeurt niet vaak genoeg in het Nederlands theater.”

★★★★ Theaterkrant

https://www.youtube.com/watch?v=OG-1v3e_490" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/OG-1v3e_490/maxresdefault.jpg">

Spel: Jetty Mathurin, Mandela Wee Wee, Samora Bergtop, Joy Wielkens, Yannick Jozefzoon, Andre Dongelmans e.a.; Regie: Teunkie van der Sluijs; Vertaling: Esther Duysker.