WAARK

WAARK

De Nije Man / Thomas Rosenboom

WAARK

De Nije Man / Thomas Rosenboom

  • Zondag 8 december 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 8 december 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Naar het boek van Thomas Rosenboom
‘De Nije Man’ schetst de tragische geschiedenis van Berend Bepol, eigenaar van een scheepswerf aan het Damsterdiep te Wirdum, begin vorige eeuw. De parmantige Bepol heeft aanvankelijk de wind in de zeilen, tot begin jaren twintig alles tot stilstand komt, zowel in de scheepsbouw als in hemzelf. Dan komt hij voor het eerst zelf in beweging. Bepol weet zijn meesterknecht Niesten aan zijn dochter te koppelen, maar raakt steeds meer in de ban van zijn schoonzoon. Hij verliest daarbij de controle over zijn bestaan, zijn werf en zijn gezin. WAARK laat het verhaal vertellen door de kapper, aan de hand van toneelscènes, filmbeelden en muziek.

Speciaal jubileumprogramma WAARK
WAARK bestaat 40 jaar, reden voor een feestje! Wilt u dit jubileum meevieren? Bestel dan nu het 40-jarige jubileumarrangement: voor € 15,- extra kunt u genieten van het speciale middagprogramma en een heerlijk stamppotbuffet.
Tijdens het feestelijke middagprogramma zijn er optredens van o.a. Vrouw Holland, Arnold Veeman en Arno van der Heijden met Bas Mulder. Naast een muzikale bijdrage zal Arno van der Heijden ook de presentatie verzorgen. Het jubileumprogramma start om 16.30 uur.

Toneeltekst: Gert Fokkens Vertaling: Gré van der Veen Regie: Frederieke Vermeulen Spel: Ben Smit, Riemke Bakker, Sarah Schierbeek, Nico van der Wijk, Arend Lommert en Niels Smit Duyzenkunst