Voces8

Voces8

Enchanted Isle

Voces8

Enchanted Isle

  • Zaterdag 19 november 2022
  • SPOT/Der Aa-Kerk, Akerkhof 2
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Voces8 behoort tot de absolute wereldtop van vocale ensembles. Struin door de uitgebreide cd-verzameling van het koor en je snapt direct waarom. Stuk voor stuk staan ze vol met veelzijdige en verbluffend mooi gezongen muziek. Van klassieke meesters als Tallis, Rachmaninov, Elgar, Pärt, Fauré, Whitacre en Tavener, maar ook bewerkingen van nummers van Massive Attack, Radiohead en Ólafur Arnalds.

Niet alleen kwalitatief, ook wat betreft veelzijdigheid kun je deze acht zangers – vijf mannen en drie vrouwen – vergelijken met The King’s Singers en het illustere Hilliard Ensemble. In het programma Enchated Isles zingen ze werk van onder anderen Di Lasso, Britten, Elgar, Pärt, Byrd, Tallis en een bewerking van Van Morrisons Moondance. “Zo harmonieus zingen de acht zangers dat ze via het trommelvlies de genotshormonen rechtstreeks je hersenen in lijken te sproeien”, schreef de Volkskrant in een vijfsterrenrecensie.

“Zo harmonieus zingen de acht zangers dat ze via het trommelvlies de genotshormonen rechtstreeks je hersenen in lijken te sproeien.”
– de Volkskrant ★★★★★

“The singing of Voces8 is impeccable in its quality of tone and balance. They bring a new dimension to the word ‘ensemble’ with meticulous timing and tuning.”
– Gramophone Magazine

Programma o.a.
Byrd: Sing Joyfully
Tallis: O Nata Lux
Sibelius: Be Still My Soul (uit Finlandia)
Gibbons: Drop, Drop, Slow Tears
Pärt: The Deer’s Cry
Elgar: Lux Aeterna
Britten: Hymn to St Cecilia
Di Lasso: Dessus le Marché D’Arras
Morrison: Moondance (arr. Alexander L’Estrange)