Vicefest 2021

Vicefest 2021

Vicefest 2021

  • Zaterdag 9 oktober 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17:00 uur: Aanvang programma
  • 00:00 uur: Einde programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Timetable

Vanwege de afgekondigde coronamaatregelen zijn we genoodzaakt de tijden van Vicefest 2021 te wijzigen. Omdat we eerder dan verwacht moeten stoppen, beginnen we ook eerder!

Om 17.00 uur gaan onze deuren open en betreed je de wondere, chaotische wereld van The Vices!

Check hier de timetable!

VICEFEST 2021

* THE VICES *
* BAD NERVES *
* 4B2M *
* SOPHIE STRAAT *
* AFTERPARTEES *
* THE HAUNTED YOUTH *
* ROMMY GABAY *
* AMONIA CARAMEL *
* MOONLOOPS *

MAINSTAGE

The Vices – inmiddels met Top 40 debuutalbum Looking For Faces op zak – zullen het feest afsluiten met een set op het ViceFest hoofdpodium. Daarnaast presenteert de Britse garage-punkband Bad Nerves hun knallende self-titled album en keert Sophie Straat na haar Noorderslag-debuut en optreden op Noorderzon terug naar Groningen met haar smartlappen met een boodschap. Opener van het hoofdpodium is Rommy Gabay. Zij deed mee aan Play at ViceFest en wist met haar Soul & RnB vibe in de lijn van Amy Winehouse, Corinne Bailey Rae en Greentea Peng hoge ogen te gooien.

SECOND STAGE

Op het tweede podium sluiten de garage punkers van Afterpartees af met nummers van het langverwachte derde album. De vijf Limburgse broers waren met hun melodieuze powerpop al op elk denkbaar festival te zien. 4B2M is een hechte groep die bestaat uit twee sets van twee broers; Cas en Teun Hieltjes (Go Back To The Zoo, St. Tropez) en Rocco en Jimmi Hueting (De Staat, Jo Goes Hunting). Het viertal speelt voornamelijk hypnagogische pop, krautrock en R&B. The Haunted Youth is de band van Belgse Joachim Liebens. Betoverende psych pop die doet denken aan MGMT, DIIV, Slowdive of zelfs The Cure. Onderwerpen als wanhoop, hoop en het gevoel een onbegrepen outcast te zijn worden in een rijk en dromerige sound verpakt.

 

ACOUSTIC STAGE

Dit jaar plaatsen we bij de Jack Daniels Bar een derde, gloednieuw akoestisch podium, speciaal gemaakt zodat Amonia Caramel en Moonloops ook een plek krijgen op het festival. Amonia Caramel is een singer-songwriter duo met hele rustige mooie liedjes. Moonloops geeft met dromerige vocalen en ingewikkelde harmonieën een kijkje in haar hoofd naar haar hoop, dromen en wensen.

The Vices: Duik een avond in de wondere, chaotische wereld van The Vices. Zodra je de deuren van de Oosterpoort bent gepasseerd waan je je in een plek die totaal afwijkt van de werkelijkheid, een perfecte avond in onze ogen. Op het ene moment sta je uit je dak te gaan bij een garage punk band uit de UK, en een half uur later ben je aan het meeblèren met een Amsterdamse smartlap. En als dat nog niet genoeg is is er ook ruimte voor een markt vol met vintage kleding, vinyl, live-zeefdrukken, circusachtige attracties en nog veel meer! ViceFest heeft iets voor iedereen die zich, nu het weer kan, weer even lekker wil laten gaan! Unleash your inner vice!