Via Berlin, Orkater & het Ragazze Quartet

Via Berlin, Orkater & het Ragazze Quartet

Lost tango

Via Berlin, Orkater & het Ragazze Quartet

Lost tango

  • Dinsdag 24 september 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19.00 uur: Stadsschouwbug gaat open
  • 19.15 uur: Aanvang inleiding (kaartje nodig)
  • 20.15 uur: Aanvang voorstelling
  • 21.45 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Esperanza, ooit een prachtig cruiseschip waarop de muziek van Papa Tango klonk, ligt in een haven aan de ketting te roesten.

Wanneer Anna na jaren terugkeert op het schip wordt zij geconfronteerd met haar vader die krampachtig probeert vast te houden aan zijn glorietijd. Wat volgt is een aanvaring met hem en haar zussen Clara en Blanca, waarbij frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde doorklinken in de meeslepende muziek. Orkater, Via Berlin en het Ragazze Quartet maakten samen al menig prikkelende muziektheatervoorstelling. Met Lost Tango vieren zij het tienjarig bestaan van Via Berlin, voor deze gelegenheid aangevuld met het tangotrio van Carel Kraayenhof.

“Spel, zang, dans en muziek (nieuwe & oude tango) smelten stijlvol samen tot warmbloedige voorstelling.” (… ) “Met weergaloos slotlied van Polat, en zinnetjes die beklijven: ‘De tango is een schipbreuk van de tijd’.” (De Volkskrant)

“Met ijzersterk spel, oude én nieuwe tangomuziek en haast poëtische teksten als ‘alles is draaglijk, als je je telefoon maar kunt betalen’, verdient deze voorstelling over een muzikale familie op een zowel letterlijk als figuurlijk zinkend cruiseschip vijf sterren.”  (Trouw ★★★★★)

Lost Tango is prachtig. Vol melancholie en vergankelijkheid maar ook humoristisch, met scherpe teksten van Sophie Kassies.”  (Dagblad van het Noorden)

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Kaarten à € 2,75 je meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt.