Vesselina Kasarova (mezzosopraan)

& Charles Spencer (piano)

Vesselina Kasarova (mezzosopraan)

& Charles Spencer (piano)

  • Zaterdag 8 februari 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 8 februari 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Vesselina Kasarova (mezzosopraan) & Charles Spencer (piano) Liederen van Schumann, Brahms, Tsjaikovski en Rachmaninov

Bulgaarse diva zingt Schumann, Brahms e.a.
“Even onweerstaanbaar als Cecilia Bartoli, maar haar stem bezit meer drama.” Zo typeerde Bas Heijne in NRC Handelsblad mezzosopraan Vesselina Kasarova al eens. Sinds de Bulgaarse na de val van de muur een enkeltje richting westen nam, ontwikkelde haar carrière zich crescendo en inmiddels is ze al jaren een van de onbetwiste sterren in de opera- en concertwereld. Kasarova’s stem wordt in recensies vergeleken met in je mond smeltende chocolade en een warme deken die je om je heen slaat. Voor haar bezoek aan De Oosterpoort neemt ze werk mee van Schumann en Brahms, liedcomponisten in hart en nieren, en Rachmaninov en Tsjaikovski, beiden grootmeesters van het Russische lied. Het concert van Kasarova in Groningen is het enige dat ze dit seizoen in Nederland geeft!
Lees hier alvast het programmaboekje. 

“Een droom van een mezzo. Haar diepliggende warme stem, haar weergaloze techniek, haar legato en haar tekstbegrip moeten inmiddels overbekend zijn. Een absolute must.” (Klassieke Zaken)

http://youtube.com/watch?v=mj49QuzUM5w" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/mj49QuzUM5w/maxresdefault.jpg">