Venice

Venice

Venice

  • Dinsdag 16 maart 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Oosterpoort en Venice, dat is als twee handen op een buik. Al meerdere keren wist de band De Oosterpoort te vullen met een warmte die de temperatuur van hun thuisbasis Californië oversteeg. IN maart 2021 komen de Lennon mannen opnieuw naar Groningen.

De band bestaat uit twee paar broers, Mark en Michael Lennon en hun neven Kipp en Pat Lennon. Zij treden al samen op sinds de jaren 80 en hebben inmiddels al meer dan 20 albums uitgebracht. Venice staat bekend om de prachtige harmonieën, persoonlijke teksten en geweldige shows.

Verplaatst

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is het concert van Venice verplaatst van 19 april naar 16 maart 2021.

Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Kun je niet op de nieuwe datum, stuur dan even een mail naar kassa@spotgroningen.nl.

Doorbraak in Nederland
De band werd opgericht in 1977 en vernoemd naar het beroemde strand van Los Angeles, Venice Beach. Twintig jaar later sloot Nederland de groep in de armen na de indrukwekkende ‘2 Meter Sessie’ bij Jan Douwe Kroeske. Al snel hadden ze een gouden plaat en een Edison Music Award voor Beste Internationale Artiest. En nog steeds is Venice enorm populair. Dat de liefde wederzijds is, bleek in 2006 toen Michael, Mark, Kipp en Pat een album naar onze hoofdstad vernoemden.

Jacaranda Street
Eerder dit jaar heeft de band het nieuwe album Jacaranda Street uitgebracht. In de zomer van 2018 begonnen ze met het schrijven van nieuwe nummers, die uiteindelijk het album vormden. De nummers zijn opgenomen in de woonkamer van Mark. Een klein drumstel, gitaren, toetsenborden en een paar microfoons waren alle benodigde ingrediënten. Dat dit album muzikaal en emotioneel zo goed zou uitpakken hadden de mannen niet verwacht.

Enkel geplaceerde zitplaatsen beschikbaar