Valentina Lisitsa (piano)

Valentina Lisitsa (piano)

Valentina Lisitsa (piano)

  • Vrijdag 21 maart 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 21 maart 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Valentina Lisitsa (piano)  / Bach/Busoni – Chaconne in d klein KiV B24 (naar Bach BWV1004) / Liszt – Sonate in b klein S178 / Beethoven – Sonate nr.8 op.13 in c klein “Pathétique” / Chopin – Etudes uit op.10 en op.25  / werken van haar nieuwe CD!

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling is onderdeel van Agenda aanbieding ‘Zes blijmakers met een vrolijk stemmende korting’ (max 20 kortingskaarten per voorstelling). Agenda abonnees krijgen 50% korting op de toegangsprijs. Let op: geen korting op korting, niet geldig voor reeds gekochte kaarten.

 

Koningin van YouTube
Valentina Lisitsa is met ruim vijftig miljoen hits de meest bekeken klassieke musicus op YouTube. De blondgelokte Oekraïense pianiste wist op die manier al voordat zij op de grote podia haar entree maakte wereldwijd een grote schare fans op te bouwen. Lisitsa is vooral bekend om de duizelingwekkende vaart waarmee zij de technisch meest uitdagende stukken speelt. Toch blijft ook dan haar spel helder en staat elke noot op zijn plek. Het is mild en intiem of dramatisch en explosief, al naar gelang de muziek erom vraagt. Lisitsa zet tijdens dit concert haar tanden in werken van Liszt, Beethoven, Chopin en Bach/Busoni en laat horen dat de koningin van YouTube ook in de concertzaal haar publiek tot de laatste noot weet te boeien.

Eind vorig jaar verscheen haar nieuwe cd ‘Valentina Lisitsa plays Liszt’. Van de negen stukken op het album zijn er slechts drie door Liszt zelf gecomponeerd. De rest bestaat uit transcripties van liederen van Schubert en één van Verdi. Het één op één naspelen op de piano van een lied van Schubert was Liszt’s eer echter te na. Zijn bewerkingen barsten van de creativiteit, waardoor Liszt zijn eigen stempel op de muziek wist te drukken. Tijdens dit concert laat Lisitsa u ongetwijfeld een paar mooie staaltjes horen. Lees hier alvast het programmaboekje.

“Van haar 250 opnames, is de populairste bijna 7 miljoen keer bekeken. Het bijzondere is: ze bereikte het zonder platenmaatschappij achter zich.” (De Telegraaf)

‘’Ik gold al gauw als controversieel omdat ik er veel vrijere opvattingen over het interpreteren van de bekende meesterwerken op na hield. Ach, er is zoveel onbegrip! Had Mozart altijd alleen maar naar zijn bazen geluisterd, dan hadden we nu niet kunnen genieten van al zijn vrolijke, briljante composities.” (Dagblad van het Noorden)
Lees hier het hele interview

 

‘Na haar cd met Schuberts ‘Schwanengesang’ volgens Liszt gaat haar exploratie verder, met brille, gedrevenheid en plezier. Een feest!”

★★★★ Klassieke Zalen

“This is not another Liszt cd. There are no famous works on this cd. Some of them, or at least one of them you’ve probably never heard in your life, or at least never heard about it.”

★★★★ Valentina Lisitsa