Ulrike Quade Company

Ulrike Quade Company

De schreeuw van de zonnebloem

Ulrike Quade Company

De schreeuw van de zonnebloem

  • Donderdag 21 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 21 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Click here for the english version.

Munch en Van Gogh als manshoge poppen
Tijdgenoten Vincent van Gogh (1853- 1890) en Edvard Munch (1863-1944) stonden aan de wieg van de moderne kunst. Deze voorstelling laat zien hoe hun opgeblazen sterrenstatus van nu in schril contrast staat met het gevecht om erkenning dat ze moesten leveren. In een populaire spelshow op tv worden historische figuren tot leven gewekt. Stalin en Lenin waren eerder kandidaat, in deze aflevering worden de tijdgenoten Munch en Van Gogh geconfronteerd met het heden. De twee kunstschilders komen tot leven met behulp van twee handgemaakte, manshoge poppen. Voor deze internationale coproductie werkt Ulrike Quade samen met de Noorse regisseur Jo Strømgren.

‘Ulrike Quade laat weer zien dat theater met poppen springlevend is en goed past in de beeldcultuur van deze tijd. Poppen kunnen zingen, dansen, acteren en zijn op het toneel net zo goed thuis als op een beeldscherm.’ Lees hier de volledige recensie.

★★★ Theaterkrant.nldoor
Anita Twaalfhoven

‘Het poppenspel is weergaloos knap: Quade en Cat Smits spelen de assistenten van de presentator en hanteren de grote poppen nu eens vrijwel onzichtbaar, dan weer als tegenspeler. Overtuigend dansen de schilders flirterig met de vrouwen.’ Lees hier de volledige recensie.

 

★★★ Dagblad van het Noordendoor
Simon van den Berg

concept: Ulrike Quade, Jo Strømgren en Marc Becker · regie: Jo Strømgren · script: Marc Becker · spel: Ulrike Quade en Cat Smits