Trouble Man / Sadettin Kirmiziyuz

Trouble Man / Sadettin Kirmiziyuz

Somedaymyprincewill.com

Trouble Man / Sadettin Kirmiziyuz

Somedaymyprincewill.com

  • Woensdag 5 december 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 5 december 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Muziektheater met confronterende vragen
Welkom bij de generale repetitie voor een Turkse bruiloft. In het tot feestzaal omgebouwde theater en met de musicerende acteurs van The Sadists als verkeerd geboekte band, gaat Sadettin Kirmiziyüz op zoek naar antwoorden op vragen als ‘Wat is echte liefde?’ en ‘Wat is de perfecte partner?’. Hoe beïnvloedt het huidige politieke klimaat het antwoord op deze vragen? Aanleiding voor de voorstelling was het huwelijk van zijn sluierdragende zus die zich steeds minder op haar gemak is gaan voelen in onze maatschappij, die zich vaker en harder tegen haar lijkt uit te spreken.

“Een magistrale Turkse bruiloft (…) met geestige en ontroerende scènes. Knap hoe ze zware multiculturele dilemma’s in zulke ogenschijnlijk lichte bewoordingen hebben weten te vangen. Sadettin Kirmiziyüz deed wat hij voortreffelijk kan. Hij maakt er theater van.”

★★★★★ Volkskrant

“Het merendeel van Sadettins voorstellingen was al erg geslaagd, maar Somedaymyprincewill.com doet daar nog een indrukwekkend schepje boven op. De oprechtheid waarmee Kirmiziyüz zijn eigen zus speelt, is ontroerend. Mede dankzij The Sadists is de voorstelling vooral muzikaal, vlot en geestig, maar met een mooi melancholische onderlaag. Je hebt van die voorstellingen waarin vrijwel alles klopt. ‘Some day’ is er zo een.”

★★★★★ Trouw

“Voorgaande voorstellingen waren leuk en interessant, maar nooit eerder zo raak, zo ontroerend en zo verwarrend als dit vierde deel. Somedaymyprincewill.com is top-amusement, dankzij de humor en vaart van verteller Kirmiziyüz, en dankzij The Sadists, die niet alleen de fantastische muziek verzorgen, maar ook een reeks hilarische Turkse typetjes neerzetten (…) ‘Some day’ is moreel verwarrend én vermakelijk, ontregelend én ontroerend – kortom: ijzersterk.”

★★★★★ NRC

“Kirmiziyüz is een prettige, slimme toneelpersoonlijkheid (…) De bandleden worden ook nog ingezet als secundaire personages, wat ze buitengewoon innemend en geestig doen.”

★★★★ Het Parool

regie: Casper Vandeputte · tekst en spel: Sadettin Kirmiziyüz · muziek en spel: The Sadists (Victor Griffioen, Erik van der Horst en Kaspar Schellingerhout)