Theater Rotterdam & Well Made Productions

Theater Rotterdam & Well Made Productions

The Story of Travis

Theater Rotterdam & Well Made Productions

The Story of Travis

  • Donderdag 13 april 2023
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:15 uur: deuren Stadsschouwburg open
  • 20:15 uur: aanvang voorstelling
  • 22:05 uur: einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 13 april 2023
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Theater Rotterdam en Well Made Productions komen naar Groningen met The Story of Travis, een indrukwekkend familieverhaal over de Amerikaanse Travis die terugkijkt op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden?

A Raisin in the Sun

Regisseur Romana Vrede en een cast van topacteurs waaronder Ruurt De Maesschalck, Jetty Mathurin en Howard Komproe nemen je mee op een reis door het leven van Travis. Deze nieuwe toneeltekst van Esther Duysker is geïnspireerd door de succesvolle Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry.

Terug naar Chicago

Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd gaat Travis nog een keer op reis en keert terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan het familiegraf blikt hij terug op zijn leven, de keuzes die hij gemaakt heeft en de hoop die zijn familie op hem gevestigd had. Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis.

“Verpletterende familiekroniek is droomdebuut Romana Vrede.”

NRC ★★★★★

“The Story of Travis is meeslepend, wervelend, ontroerend en aangrijpend, en een hoognodige verrijking van het Nederlandse theaterlandschap.”

– de Volkskrant ★★★★

“Een aangrijpend, universeel familieportret”

– Leeuwarder Courant ★★★★★

“The Story of Travis wordt gedragen door een stemmige en treffende enscenering en goed spel van de acteurs onder leiding van debuterend regisseuse Romana Vrede.”

– Theaterkrant (keuze van de criticus)

“Romana Vrede levert als debuterend regisseur een muzikaal zinderend meesterwerk af met The Story of Travis

– Parool

Over Travis

“The Story of Travis gaat over het hebben van een thuis, het besef dat je de hoop bent van de voorgaande generaties en de vraag of je wel genoeg hebt gedaan om die hoop waar te maken.”

– Regisseur Romana Vrede

“The Story of Travis is een fantastisch stuk. Het is een ongelofelijk mooie spiegel voor wat familie kan zijn en kan betekenen. Familiebanden laten een onuitwisbare afdruk achter in de ziel van mensen. De ontdekkingsreis naar dat besef is ontroerend. Het is voor mij een grote reflectie naar mijn verhouding met mijn vader. Heel bijzonder.”

– Ruurt De Maesschalck (speelt de rol van Travis)

Well Made Productions

Well Made Productions is het productiebedrijf van Ellen Tjon A Meeuw en Samora Bergtop dat met theater en film het bi-culturele perspectief een hoofdrol geeft. Tussen 2016 en 2019 haalde het duo de trilogie The Raisin Cycle naar de Nederlandse theaters. Dit resulteerde in lovende reacties van pers en publiek en de bewerking van A Raisin in the Sun werd beloond met de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Theater Rotterdam

Theater Rotterdam maakt theater, toont theater en leidt de nieuwste generatie makers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa. Theater Rotterdam brengt diverse stemmen, perspectieven, theatervormen en talen samen. TR toont en viert deze meerstemmigheid, en laat zien hoe de verschillen elkaar wederzijds beïnvloeden en verrijken.

Regie: Romana Vrede Tekst: Esther Duysker Choreografie: Alida Dors Spel: Ruurt de Maesschalck, Joy Wielkens, Howard Komproe, Jetty Mathurin, Ritzah Statia, Yamill Jones, Dionne Verwey, Jennifer Muntslag