Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam

De Entertainer / John Osborne

Toneelgroep Amsterdam

De Entertainer / John Osborne

  • Vrijdag 6 juni 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 6 juni 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een West End Classic
Na het afsluiten van zijn spraakmakende mightysociety-reeks bewerkt en regisseert Eric de Vroedt een stuk van John Osborne. Hij schreef ‘De Entertainer’ in 1957 en situeerde het verhaal in de wereld van de music hall. We volgen de familie Rice, drie generaties variétéartiesten die het steeds moeilijker hebben met hun plek in de snel veranderende maatschappij. De gesprekken tussen grootvader Billy en kleindochter Jean worden afgewisseld met de optredens van Archie – zijn zoon en haar vader – die in cynische liedjes commentaar op de samenleving geeft. Dan verneemt Archie dat zijn zoon in de oorlog is omgekomen.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Bram Douwes interviewt hierin acteur Fred Goessens.
Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling is de Sirene Sale van juni. Gedurende 24 uur (tot dinsdag 3 juni 12 uur) kunt u kaarten bestellen met 50% korting. Gebruik bij het bestellen actiecode ‘Sirene’!

‘Meesterlijk weet regisseur De Vroedt vorm en inhoud te laten samenvallen door de geëngageerde inhoud te verpakken in een onweerstaanbaar kleurige verpakking met een strik die Scholten van Aschat heet.”

★★★★ Trouw

“Haarscherp zet Gijs Scholten van Aschat Archie neer als eersteklas proleet, met zijn krampachtige zwierigheid en onderliggend chagrijn, en zijn goudlamé jasje, Italo-snorretje en lichtgetinte zonnebril.”

★★★★ NRC Handelsblad

“IJzersterk spel van een excellerende Gijs Scholten van Aschat naast een zeer waarachtige Fred Goessens”

★★★★ De Telegraaf

“Deze voorstelling is buitengewoon de moeite waard. Er wordt hier op alle gebieden groot vakmanschap tentoongespreid. […] De entertainer verdient het dat mensen zich losrukken van telefoon, computer en televisie en zich en masse naar het theater begeven. En Van Aschat verdient de Louis d’Or.”

★★★★ Theaterjournaal

“Gijs Scholten van Aschat toont in de rol van De entertainer opnieuw zijn vakmanschap, superieure techniek en virtuositeit.”

★★ De Volkskrant

“Een tien voor de vertaling en de bewerking door Eric de Vroedt. Want er is niets moeilijker dan het vertalen van humor. Laat staan van geforceerde humor.”

★★★★ rirotheater.blogspot.n

“De regie heeft voor deze familiescènes gekozen voor een extreme vorm van non-communicatie. Van interactie tussen de personages is amper sprake, de meeste teksten gaan recht de zaal in. De afstand die al gevoeld wordt in de club-scènes is hier nog sterker aanwezig. Het ‘ontroerende en meeslepende feestje’ dat De Vroedt wilde aanrichten om de ondergang van de familie Rice nog enigszins dragelijk te maken, blijft uit.”

★★ Theaterkrant.nl

De makers:
tekst: John Osborne
vertaling, bewerking en regie: Eric de Vroedt
geluidsontwerp: Florentijn boddendijk en Remco de Jong
spel: Fred Goessens, Mariana Aparicio Torres, Janni Goslinga, Gijs Scholten van Aschat en Alwin Pulinkx