Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam

Glazen speelgoed / Tennessee Williams

Toneelgroep Amsterdam

Glazen speelgoed / Tennessee Williams

  • Maandag 30 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 30 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

New Yorker brengt Amerikaans topstuk
De New Yorker Sam Gold regisseert een van de grootste stukken uit het wereldrepertoire. ‘The Glass Menagerie’ van Tennessee Williams uit 1944 biedt een indringende inkijk in het arme Amerika van de jaren dertig. Alleenstaande moeder Amanda Wingfield is er alles aan gelegen om haar zoon Tom en dochter Laura een goede toekomst te bezorgen. Ze is op zoek naar een man voor Laura en spoort Tom daarom aan om een collega uit te nodigen om te komen eten. Hij blijkt voor Laura geen onbekende te zijn…

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een gratis inleiding om 19.15 uur. Wouter Bakker geeft de inleiding en interviewt acteur Harm Duco Schut. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

“verrukkelijke, voortreffelijke komedie” (..) “De toon is licht en de gezinsheisa perfect getroffen: een herkenbare en geestige mengeling van genegenheid en irritatie. De warmte in dit gezin is onmiskenbaar, de uitzichtloosheid ook. Die dubbelheid zit ook in Nietvelts weergaloze vertolking van Amanda.”

★★★★ NRC

“De keuze van Gold om dit verhaal zo licht en ongekunsteld mogelijk te vertellen, is een goede. Met minimale dramatische middelen (kaarslicht!) bereikt hij een groots effect en laat hij de spelers schitteren.”

★★★★ Theaterkrant

“Chris Nietvelt heeft haar rol zó goed onder controle en doseert al haar stemmingen zó goed dat je enkel maar naar haar wilt kijken.”

★★★★ de Volkskrant

“Lachen om een beklemmende driehoeksverhouding.”

★★★★ NRC Next

tekst: Tennessee Williams · regie Sam Gold · spel: Hélène Devos (vervangt: Gaite Jansen), Chris Nietvelt, Eelco Smits e.a.