Thomas Azier

Thomas Azier

+ support: Morpheus

Thomas Azier

+ support: Morpheus

  • Woensdag 26 oktober 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17.00 uur: Restaurant The Mix open
  • 20.00 uur: Start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 26 oktober 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Thomas Azier is een Nederlandse componist, producer, zanger en performer. Zijn theatrale voorkomen en mix van pop, techno, industrial en jaren 80 wave zorgen voor een intense show die je niet mag missen. Na door heel Europa gewoond en gewerkt te hebben, is hij neergestreken in Nederland om zijn project uit te bouwen. Op elke plaats waar het leven hem brengt, absorbeert hij invloeden uit zij directe omgeving, om deze vervolgens vanuit zijn eigen visie te kanaliseren in een steeds specifieker, unieker en persoonlijker wordend muzikaal palet.

Thomas’ eerste twee albums Hylas en Rouge werden beiden bekroond met een Edison Pop. Bij de release van Stray besloot Azier het via zijn eigen label Hylas Records te releasen. Het doel: vrijer zijn in het maken en uitbrengen van muziek, en niet werken met de hoge en soms irreële verwachtingen van grote labels. Op papier noemenswaardige wapenfeiten, maar de enige manier om een indruk te krijgen van Azier’s shows is door deze te beleven. Je waant je in een opzwepende, duistere maar verleidelijke club. Bij de release van zijn nieuwste album Love, Disorderly lag de nadruk op het ontwikkelen van visuele samenwerkingen. Tijdens zijn optredens bewijst Thomas Azier ondubbelzinnig dat hij in een nieuwe levensfase is beland. Hij laat de perfectie van zijn studiowerk volledig los, om zich samen met het publiek onder te dompelen in de energie van het moment. De shows zijn explosief. De spanning van het onverwachte zorgt voor zinderende intensiteit. Deze mag je zeker niet missen!

Support: Morpheus

Singer-songwriter Morpheus probeert de klassieke chanson nieuw leven in te blazen – maar dan in hedendaagse vorm. Na het verlies van zijn moeder liet Morpheus zich inspireren door Aznavour’s chansons en Kate Bush’ songwriting en maakte zijn eerste werk. Het 7 tracks tellende Morphosis is in één take opgenomen achter de piano in zijn eigen woonkamer, inclusief mechanische geluiden van de piano en ademende geluiden in zijn stem. Het gaat Morpheus niet om perfectie, maar het samen beleven van muziek.

MARTIJN_SHOOT_BTS_25
Vrije sta- en zitplaatsen beschikbaar

Thomas Azier is a Dutch composer, producer, singer and performer. His theatrical persona and his unique mix of techno, industrial and 80s synth pop make for an intense performance you just have to experience for yourself.

His first two albums, Hylas (2014) and Rouge (2017), both received an Edison Award for best Alternative Album. His following record, Stray, was released through his own label, Hylas Records. Azier dropped his latest album, Love, Disorderly, in 2020, which was accompanied by three musical film shorts, Hold On Tight, Entertainment and Love, Disorderly.

His darkly seductive shows are just as unique as his music, more welcoming night club than your run of the mill musical concert.