Theater Nomade

Theater Nomade

De leugen regeert!

Theater Nomade

De leugen regeert!

  • Zondag 30 september 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 30 september 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Helaas gaat de voorstelling van aanstaande zondag 30 september niet door. Publiek is geïnformeerd en van harte welkom om de voorstelling op vrijdag 28 september of zaterdag 29 september te bezoeken. Op vertoon van het kaartje voor zondag kan het publiek op vrijdag of zaterdag komen kijken naar de bijzondere voorstelling in de Martinikerk.

Een provocerende politiek-documentaire voorstelling

Ab Gietelink gaat met Theater Nomade verder op zijn weg om ons land weer wat wijzer en mooier te maken, met de serie ‘Neerlands trots in barre tijden’. In deel drie staat ‘De Leugen Regeert!’ centraal: ooit een gevleugelde uitspraak van Koningin Beatrix over de stand van de Nederlandse media, nu een alom verkondigde aanklacht tegen elke nieuwsverkondiger. Gietelink plaatst de huidige controverse in een historisch perspectief en maakt een hilarisch, reflectief en kritisch stuk over de waan van de dag met twitter, bitcoins, sleepwetten, #metoo, Jihad en Russofobie. In deze documentaire montagevoorstelling komen theaterteksten, dichtwerk, foto’s, filmbeelden, performance, liederen en livemuziek samen op een monumentale plek: de Martinikerk.

Let op: De voorstelling bevat scherpe politieke kritiek die uiteenlopende heftige emoties kan oproepen.

Scenario en regie: Ab Gietelink – montage: Ludger Hurts – uitvoering: Ab Gietelink (performance) en Geleijn van der Ham (musicus) – producent: Theater Nomade