Theater Gnaffel

Theater Gnaffel

Oma, mag ik mijn pop terug? (6+)

Theater Gnaffel

Oma, mag ik mijn pop terug? (6+)

  • Zondag 25 oktober 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 25 oktober 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Vermakelijk én indringend theater.” (Theaterkrant ****)
Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. Elke zondag gaat Fien op bezoek bij haar oma. Haar oma heeft veel te veel vel, vergeet veel en hoort dingen die Fien niet hoort, vast vanwege het draadje in haar oor. Fien ziet dat haar oma steeds ouder wordt, maar zich steeds meer als een kind gedraagt. Als Fien tijdens een bezoek haar lievelingspop bij oma op schoot zet, wil oma de pop niet meer loslaten. Oma vergeet nu wel heel veel, zelfs dat ze geen kind meer is.
Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema, hij weet moeilijke onderwerpen voor kinderen op poëtische en humorvolle wijze bespreekbaar te maken.

Workshop:
Over dingen vergeten en onthouden
Sommige opa’s en oma’s vergeten steeds meer dingen. Dat is soms gek of grappig, maar soms ook verdrietig. Vergeet jij ook wel eens wat? En wat is het verschil tussen jou en je vergeetachtige opa of oma? In deze workshop ga je dat ontdekken met allemaal spannende oefeningen. (Gratis toegankelijk, max. 20 kinderen, reserveren noodzakelijk).

Workshop: Over dingen vergeten en onthouden Sommige opa’s en oma’s vergeten steeds meer dingen. Dat is soms gek of grappig, maar soms ook verdrietig. Vergeet jij ook wel eens wat? En wat is het verschil tussen jou en je vergeetachtige opa of oma? In deze workshop ga je dat ontdekken met allemaal spannende oefeningen. (Gratis toegankelijk, max. 20 kinderen, reserveren noodzakelijk).

> meer informatie en kaarten

Toffe Kastanjes
Je vervelen tijdens de herfstvakantie? Nergens voor nodig! Tijdens Toffe Kastanjes zijn er superspannende en/of voorstellingen te zien in de Stadsschouwburg en het Grand Theatre. En natuurlijk organiseren we allerlei leuke activiteiten rondom de voorstellingen. Kom je ook?

Toffe Kastanjes Je vervelen tijdens de herfstvakantie? Nergens voor nodig! Tijdens Toffe Kastanjes zijn er superspannende en/of voorstellingen te zien in de Stadsschouwburg en het Grand Theatre. En natuurlijk organiseren we allerlei leuke activiteiten rondom de voorstellingen. Kom je ook?

> Alle voorstellingen

“Gnaffel slaagt er wonderwel in een pijnlijk onderwerp tot vermakelijk én indringend theater te maken, voor ouders en hun (klein)kinderen. En dat alles louter met poppen, je zou het werkelijk bijna vergeten.”

★★★★ Theaterkrant

Regie: Elout Hol ∙ Tekst: Mark Haayema ∙ Spel: Sanne van Dijk, Dennis de Groot en Mark Haayema ∙ Muziek: Jan Paul de Bondt