Theater Artemis/ Trouble Man

Theater Artemis/ Trouble Man

Kruistocht

Theater Artemis/ Trouble Man

Kruistocht

  • Woensdag 22 november 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 22 november 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kruistocht, een voorstelling gebaseerd op dat dikke boek van Thea Beckman over die kinderen die heel ver moeten lopen en die ene jongen in die moderne broek

Hele generaties groeiden op met Thea Beckmans Kruistocht in spijkerbroek. Ook op de makers maakte het boek een onuitwisbare indruk. Kruistocht. Heilige oorlog. Twintig jaar geleden lagen deze begrippen ver achter ons. Maar sinds elf september voeren wij in onze moderne spijkerbroek nieuwe kruistochten. En wie weet wat de toekomst brengt? Als Beckman haar boek nu had geschreven, wie zou dan haar hoofdpersoon zijn? Een geradicaliseerde jongen uit Amsterdam-West? Het kind van een boze PVV-stemmer? Kruistocht bekijkt Beckmans boek vanuit deze tijd. Een voorstelling over moed, vriendschap, kuddegedrag en de grote strijd tussen Oost en West.

Meespelen in het jongerenleger

In de voorstelling speelt een jongerenleger mee en jij kan daar deel van uit maken! In iedere stad wordt er een nieuw jongerenleger van 15 jongeren gevormd. Jullie spelen samen het leger van 10.000 kruisvaarders op weg naar Jeruzalem. Daarnaast geven jullie via digitale berichten live commentaar op het stuk, de acteurs, het publiek en de samenleving. Naast de ervaring op het podium, maak je van dichtbij mee hoe het gaat achter de schermen bij een theatervoorstelling. Wacht niet te lang en schrijf je in voor het jongerenleger! Dat kan via tim@artemis.nl.

 

“Kruistocht’ van Artemis is toptheater dat elke leek tot liefhebber maakt”

★★★★★ Cultuurpers

“De vurige betogen waaieren alle kanten uit: van racistische agenten tot etnisch profileren bij de glijbaan. Zó zet je tieners aan het denken.”

★★★★ Het Parool

“Later als ik groot ben. Daar zijn ze naar op weg. Dat in contrast met die twee ouders die tegen de tijdgeest in proberen iets van het optimisme uit hun jeugd vast te houden in de opvoeding: dat raakt.”

★★★★ Theaterkrant

“Beckmans historische jeugdroman gegoten in een vernieuwende theatervorm, een soort verhalende documentaire. (…) ..met trekken van een politiek pamflet. In de goede zin van het woord, de teksten zijn indringende eyeopeners.”

★★★★ Trouw

regie: Jetse Batelaan, tekst en spel: Marjolijn van Heemstra, Lizzy Timmers en Sadettin Kırmızıyüz, met jongeren uit de stad, foto: Henk Claassen, www.artemis.nl