The Fatal Flowers

The Fatal Flowers

#FF2019 Reunion Tour

The Fatal Flowers

#FF2019 Reunion Tour

  • Donderdag 13 juni 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 19.30 uur: Zaaldeuren open
  • 20.30 uur: Aanvang voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 13 juni 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Wie kent The Fatal Flowers nog? Of beter gezegd: wie kent ze niet? Tijdenlang was het een van de beste gitaarbands van het land. Ze werden gelauwerd met een Zilveren Harp, twee Edisons, speelden op Pinkpop en namen twee albums op met David Bowie-gitarist Mick Ronson. In 1990 brachten de mannen hun laatste album uit, maar nu zijn ze terug! Donderdag 13 juni passeren The Fatal Flowers De Oosterpoort met de Reunion Tour!

Now open: Streetfood Pop-Up

Now open: Streetfood Pop-Up

Geen zin om te koken? Hoeft ook niet! In onze nieuwe Streetfood Pop-Up geniet je van de lekkerste smaken uit de hele wereld. Reserveer alvast een plek én een foodsharing plank (op de avond zelf keuze uit vier varianten) á € 15,-p.p. en je krijgt van ons een feestelijk welkomstdrankje cadeau. Ook na het concert ben je welkom in onze pop-up, voor heerlijke drinks & snacks.

Achtergrond

The Fatal Flowers behoorden van midden tot en met eind jaren tachtig tot de protagonisten van de Amsterdamse ‘gitaarschool’, door sommigen ook wel de Amsterdamse ‘gitaarmaffia’ genoemd. Direct na de doombands uit de eerste helft van dat decennium grepen ze terug op de kracht van opbeurende melodieuze rocksongs, met invloeden uit de tegelijkertijd lopende Paisley Underground, maar ook uit de seventies New Yorkse punk- en new wave-scene en de Engelse pubrock. De band was ambitieus, werkte er met een voor die tijd ondenkbaar arbeidsethos aan en nam platen op in het buitenland met beroemde producers als Craig Leon (Blondie), Vic Maile (Dr. Feelgood en Motörhead) en Bowie-gitarist Mick Ronson. Toch gaven ze er de brui aan in 1990.

‘Stop The Presses’

“Toen Frank me belde over een reünie, verwachtte ik er niks van. Maar hij wilde het toch proberen’’, vertelt frontman Richard Janssen. “Hij belde terug en zei dat de rest er toch “niet geheel afwijzend” tegenover stond. Toen we met Mick Ronson in de studio zaten, liepen we als band soms even vast. Dan kwamen we er niet meteen uit. “Just Play!” zei hij dan altijd. Toen dacht ik: ja makkelijk praten als je Mick Ronson heet. Nu dertig jaar ouder en een paar jaar wijzer denk ik: ja misschien had ‘ie gewoon gelijk en is het inderdaad zo simpel, just play.”

”Much like Daryll-Ann during the ’90s, Fatal Flowers made Dutch rock music exciting and most relevant outside the Netherlands” Lees hier de volledige recensie door All Music

 

Enkel sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen