Tchaikovsky Symphony Orchestra

Tchaikovsky Symphony Orchestra

O.l.v. Vladimir Fedoseyev

Tchaikovsky Symphony Orchestra

O.l.v. Vladimir Fedoseyev

  • Dinsdag 24 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 24 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Tsjaikovski: Pianoconcert nr. 2 in G op. 44 / Tsjaikovski: Symfonie nr. 5 in e op. 64
dirigent: Vladimir Fedoseyev

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

English text Tsjaikovski Symfony Orchestra

English text Tsjaikovski Symfony Orchestra

Russian romance

The ‘Fifth symphony’ by Tsjaikovski is one of the most loved pieces of classical music. Making it even more interesting that at first the composer found the autobiographical piece a huge failure. However, a year later he noted that he had fallen in love with it. The fascinating piece starts out dark and sad, but ends with some of the most blissful notes the Russian ever wrote. His ‘Pianoconcert nr. 2’ is also full of life and happiness. The prestigious Tsjaikovski Symfony Orchestra Moscow is the perfect performer of these masterpieces of Russian romance. The orchestra is under direction of the world famous maestro Vladimir Fedosejev. The soloist is the young rising Russian piano star Andrej Korobejnikov.

Extra informatie

Extra informatie

Onderdeel van de Wereldsterren. Programmeur Yvonne van den Berg haalt opnieuw de wereldtop binnen de klassieke muziek naar Groningen.

Russische romantiek
De ‘Vijfde symfonie’ van Tsjaikovski zit boordevol prachtige, meeslepende melodieën. Zelf was de componist er in eerste instantie helemaal niet tevreden over. Na de première in 1888 noemde hij – ongetwijfeld in een bui van onzekerheid – het autobiografisch getinte stuk een grote mislukking. Een jaar later herzag hij zijn mening en meldde dat hij er zelfs verliefd op was geworden. En velen met hem, want Tsjaikovski’s ‘Symfonie nr. 5’ groeide uit tot een van zijn meest geliefde werken. Het stuk begint donker en triest, maar eindigt met de meest gelukzalige noten die de Rus ooit schreef.
Tsjaikovski’s ‘Pianoconcert nr. 2’ is weliswaar technisch een zeer pittig werk, maar bruist van levendigheid en vrolijkheid. Bij wie zijn deze op en top romantische werken in betere handen dan bij het prestigieuze en veelzijdige Tchaikovsky Symphony Orchestra, de wereldberoemde maestro Vladimir Fedoseyev, die het ensemble al veertig jaar onder zijn hoede heeft, en een jonge rijzende Russische pianoster Andrei Korobeinikov?

Afterparty 24classics: Van Tchaikovsky tot KopjeK!
Na het serieuze werk tijdens grote Wereldsterrenconcert op 24 november, gaat het feest door op de 24classics afterparty.
Eerst heeft Floris Kortie, de bekendste krullenjongen van Podium Witteman (én wereldberoemd door zijn funeral playlist bij 24classics), een gesprek van man tot man met de sterren. Maar daarna gaan DJ Douwe Ykema en cellist René van Munster helemaal los in een speciale set voor de 24classics party.
Douwe -die alleen vinyl draait- maakt deel uit van het Groningse DJ collectief KopjeK en draait zeker tot middernacht door! Neem ook eens een kijkje op www.24classics.nl

Portemonneeloze pauze
Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.