Prins Claus Conservatorium MENA Ensemble & Rembrandt Frerichs

Prins Claus Conservatorium MENA Ensemble & Rembrandt Frerichs

SPOT Lunchbreak

Prins Claus Conservatorium MENA Ensemble & Rembrandt Frerichs

SPOT Lunchbreak

  • Woensdag 17 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 12:00 uur: aanvang concert
  • 12:45 uur: einde concert
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 17 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 12:00 start of event
  • (Times are subject to change)

In het kader van MENA IS HERE slaan Rembrandt Frerichs en studenten van het Prins Claus Conservatorium de handen ineen. De opleiding kent een internationaal karakter met studenten van over de hele wereld. Toch komt niet elke dag de mogelijkheid voorbij je te verdiepen in muziek uit de MENA regio.

De 16 studenten volgen de PCC opleidingen Jazz opleiding, Klassieke Muziek en de master New Audiences en Innovative Practices zijn afkomstig uit Roemenië, Taiwan, Iran, Palestina en Nederland. Voorafgaand aan MENA is HERE maken ze tijdens verschillende workshops kennis met de klankwerelden en speelwijzen uit de MENA-regio en verwerken dat in hun eigen spel. Centraal in dit concert staat improviseren in de maqam stijl. Wat gebeurt er wanneer harmonie geen rol speelt en je als performer alleen gebruik maakt melodie en ritme om je verhaal te vertellen?

Zoals studenten in Iran op het conservatorium Haydn spelen, draagt het PCC er met MENA IS HERE aan bij dat muzikale bouwstenen uit het Midden-Oosten binnen en buiten de muren van het gebouw klinken. En maakt het daarbij uit of de student uit Iran of Sneek komt? Het antwoord op die vraag kun je komen bekijken en beluisteren tijdens de lunch break in de Kleine Zaal op woensdag 17 mei om 12.00 uur.

Stadsprogramma MENA is here

Stadsprogramma MENA is here

Van 11 tot en met 20 mei 2023 viert Groningen de rijkheid en diversiteit van kunst en cultuur uit de MENA-regio, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Met het tiendaags stadsprogramma MENA is here – met theater, muziek, film, verhalen, literatuur en eten – nodigen we je uit om de schoonheid van deze kunst en cultuur te bekijken.

Bekijk hier het hele programma

Under the banner SPOT Lunchbreak, we organize a musical luncheon in De Oosterpoort every other Wednesday. The concerts usually take place in the small hall or The Mix. The ensembles are composed of professional musicians from, among others, Noord Nederlands Orkest and master students from the Prince Claus Conservatoire. Quality is guaranteed.