Stefan Pop

Stefan Pop

Mijn blauwe periode

Stefan Pop

Mijn blauwe periode

  • Vrijdag 19 april 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 19 april 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Laat u niet bedriegen door zijn onschuldige studentenlook, want als het moet kan Stefan Pop keihard uithalen. Gepokt en gemazeld in het comedycircuit – Toomler, Comedytrain – danst de finalist van het Leids Cabaret Festival 2009 door zijn onderwerpen, maar is hij evengoed de man van de lange adem. ‘Mijn blauwe periode’ is het vervolg op Pops ijzersterke debuut ‘Popaganda’, waarover De Telegraaf schreef: “Het is prettig om een jonge cabaretier aan het werk te zien die verder gaat dan egocabaret, die bovenop de actualiteit zit en goed om zich heenkijkt. Ja, van Pop gaan we zeker nog meer horen.”

 

“De adrenaline spuit van het podium: dit wordt een energieke avond! Een extra plus verdient hij door het volkomen onbevangen contact met het publiek. Hij heeft vaart, is brutaal met een glimlach, hij sluit aan bij de dagelijkse sores en irritaties en heeft niemand op het podium naast zich nodig.”

★★★ Volkskrant

“IJzersterke combinatie van een breed lachende, innemende kwajongen, zijn verhalen, scherpe observaties, irritaties en rare invallen, enorm spelplezier plus een geheel eigen vorm van prikkelende humor. Vanaf zijn vijftiende is Pop (27) als stand-up comedian gepokt en gemazeld bij Comedytrain, dus hij weet inmiddels wel hoe hij een zaal ontspannen moet wassen en watergolven, knippen en scheren. (…) Elk verhaal en elke terzijde zijn pleidooien voor de verbeelding. (…) En zo worden in dit programma ook de triviale zaken leuk.”

★★★★ Theaterkrant.nl

“In Mijn Blauwe Periode vertelt Pop over zijn zogenaamde levenservaringen. De gebeurtenissen zijn origineel van inhoud en gemakkelijk te volgen. Graag speelt hij daarin de rol van de naïeve Pop. De jonge cabaretier beschikt over een gezonde dosis zelfspot. Zijn humor heeft iets studentikoos, van lange grappen vertellen in de kroeg. (…) Van een anekdote over wachtwoorden op de computer neemt hij je mee naar een jeugdverhaal over een wachtwoord voor het binnenkomen van een boomhut die hij samen had met een vriendje. Een aandoenlijk verhaal dat je meteen meetrekt in zijn persoonlijke wereldje. (…) Op het laatst herinnert hij zich dat hij nog politieke uitspraken moet doen. Geen actuele onderwerpen, maar wel een oplossing tegen de vergrijzing (…) Hilarisch.”

★★★ Geassocieerde Pers Diensten